Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
10.12.2017 06:19

V Michalovciach a okolí pribudne 14 nových autobusových spojov


Snímka zdroj: (transport.sk).


Nové cestovné poriadky platné od nedele prinesú cestujúcim v Michalovciach a okolí viacero pozitívnych zmien. Pribudne tam 14 nových spojov a dve nové zastávky pre žiakov základných škôl v obci Klokočov a Vyšná Rybnica.


„Podporujeme zlepšovanie nadväznosti autobusovej a vlakovej verejnej dopravy pre cestujúcich. Preto sme pri zostavovaní nových cestovných poriadkov pre žiakov a cestujúcich za prácou zaviedli 14 nových spojov a ďalších 98 sme upravili práve z dôvodu lepšej nadväznosti,“ uviedol generálny riaditeľ spoločnosti ARRIVA Michalovce Gejza Sačko.       

Novinkou je zavedenie autobusovej dopravy počas víkendov na trase Parchovany – Trebišov, ktorá bola doposiaľ zabezpečovaná iba počas pracovných dní. „Túto zmenu sme zrealizovali, aby sme zamestnancom denných a nočných zmien poskytli dopravu do práce a z práce aj počas víkendov,“ doplnil Sačko.       

ARRIVA Michalovce zabezpečuje autobusovú dopravu na 57 prímestských linkách v okresoch Michalovce, Trebišov a Sobrance, ako aj mestskú hromadnú dopravu tromi linkami v Trebišove. „Po novom najazdia naše autobusy o 18 000 kilometrov viac, jazdnú dobu skrátime pri 688 spojoch,“ upozornil Sačko s tým, že nové cestovné poriadky mestskej, prímestskej a diaľkovej autobusovej dopravy nájdu cestujúci na internetovej stránke spoločnosti a zakúpiť si ich môžu na predajných miestach.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.02.2017
Posilnené spoje na Pezinskú Babu
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) v spolupráci so Slovak lines posilňujú autobusové spoje na Pezinskú babu a to už pred jarnými prázdninami.
viac
03.04.2020
Bratislavská župa posilnila spoje
Bratislavská župa na základe pripomienok cestujúcich, informácií od vodičov, osobnej obhliadky a po vzájomnej spoločnej konzultácii s Bratislavskou integrovanou dopravou, a. s. a Slovak Lines, a. s. doplnila ďalšie posilové spoje s účinnosťou od 1., resp. 2. apríla 2020.
viac
21.04.2020
RegioJet posilňuje kapacitu vlakov, počet cestujúcich opäť rastie
Počet cestujúcich vlakom na trase S70 medzi Bratislavou a Komárnom postupne opäť rastie. Informuje o tom dopravca RegioJet, ktorý napriek platným obmedzeniam pre pandémiu nového koronavírusu eviduje stále viac cestujúcich.
viac
13.12.2021
Veľká zmena cestovných poriadkov v BBSK
Od nedele 12. decembra 2021 začali platiť na prímestských autobusových linkách na území BBSK nové cestovné poriadky. Dôvodom je zapracovanie požiadaviek verejnosti, samospráv, dopravcov a župy, za účelom zefektívnenia prímestskej dopravy v prospech cestujúcej verejnosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %