Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
20.12.2023 09:00

V mimoriadnej výzve Umenie pre školy FPU prerozdelil 1,6 milióna eur


Ilustračná snímka Teraz.sk


Fond na podporu umenia (FPU) rozdelil v mimoriadnej výzve Umenie pre školy finančné prostriedky vo výške 1,6 milióna eur. "Z 291 podaných žiadostí odporučila odborná hodnotiaca komisia podporiť 133 projektov," informovala Eva Turanská z FPU.


Podpora je určená na realizáciu prezentačno-vzdelávacích aktivít v oblasti všetkých druhov súčasného umenia so zameraním na vzdelávanie žiakov základných a stredných škôl. Turanská zdôraznila, že podmienky výzvy boli nastavené tak, aby realizované podujatia boli dostupné aj pre školy v odľahlých regiónoch Slovenska. "Náklady na cestu za umením do vzdialenejších divadiel, galérií, múzeí, knižníc, osvetových a kultúrnych centier zabezpečí z dotácie organizátor podujatia," vysvetlila.         

Dotáciu dostali kultúrne inštitúcie zo zriaďovanej aj nezriaďovanej kultúry.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.06.2020
Výzva na rozvojové projekty zamerané na organizáciu letných škôl
Letné školy sú súčasťou opatrení Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR na zmiernenie dopadov krízového obdobia počas epidémie COVID - 19, ktoré vznikli ako dôsledok prerušenia vyučovania na školách.
viac
25.11.2020
Verejnoprávne fondy rezortu kultúry vyplácajú štipendiá
Verejnoprávne fondy začali vyplácať štipendiá z mimoriadnej pomoci Ministerstva kultúry. Predstavitelia podporných a technických profesií môžu od pondelka žiadať o dotácie na zmiernenie dopadov pandémie COVID-19.
viac
09.12.2020
BBSK vyzval farmárov, aby dodávali lokálne potraviny pre jeho zariadenia
Základné suroviny, ktoré je možné dopestovať či vyrobiť v slovenských podmienkach, plánujú zariadenia v pôsobnosti župy odoberať od lokálnych farmárov, poľnohospodárov a producentov.
viac
19.05.2022
MŽP apeluje na vyhlásenie mimoriadneho stavu v lokalite rieky Slaná
Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR apeluje na košický okresný úrad, aby v lokalite rieky Slaná vyhlásil mimoriadny stav. Podľa envirorezortu to urýchli a zjednoduší práce Ministerstva hospodárstva SR, ako aj banských záchranných služieb, ktorých poverila vláda na sanáciu vzniknutej situácie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %