Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
08.02.2020 08:50

V Modrom Kameni pribudlo ďalších deväť nájomných bytov


Snímka zdroj: modrykamen.sk


Ďalších deväť nájomných bytov pribudlo koncom uplynulého roku v Modrom Kameni, v časti Majer. Mesto tak už disponuje celkom 59 nájomnými bytmi. Všetky boli postavené za uplynulých osem rokov.


"Nové byty sú už plne obsadené, pričom evidujeme ďalších asi 40 žiadostí o túto formu bývania," povedala TASR primátorka Mária Bednárová.       

V časti Majer s výhľadom na modrokamenský hrad a do údolia s gaštanicou a vinicami už začali stavať ďalšiu nájomnú bytovku, tentoraz so 14 bytmi a v pláne je ešte ďalších 14 nájomných bytov v radovej zástavbe. Podstatná časť žiadateľov o nové byty by tak mohla byť uspokojená.       

Mestská samospráva pripravuje nové byty nielen pre svojich obyvateľov, ale veľkú časť z nich získavajú aj ľudia z iných častí okresu Veľký Krtíš, spĺňajúci stanovené podmienky. Do starobylého mesta sa bytovou výstavbou snažia prilákať najmä rodiny s deťmi, hlavne z neďalekého okresného mesta.       

Počet obyvateľov Modrého Kameňa tak v uplynulých troch rokoch vzrástol o vyše 100, na viac ako 1600, a mesto tak už nie je čo sa počtu obyvateľov týka najmenším na Slovensku. Aktuálne táto pozícia patrí Dudinciam, kde demografická krivka medzičasom poklesla a aktuálne tam evidujú len niečo nad 1400 obyvateľov.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.09.2016
V Považskej Bystrici pribudne 86 nájomných bytov vyššej a strednej kategórie
V Považskej Bystrici sa po niekoľkoročnej stagnácii opäť rozbieha výstavba nájomných bytov. Po bytovom dome na sídlisku SNP pri športovej hale začali s výstavbou bytových domov ďalšie dve súkromné spoločnosti.
viac
10.02.2020
Do konca februára pridelia 30 nových nájomných bytov
Po ukončení prestavby ubytovne na bytový dom na Ulici Šoltésovej v Martine pribudne do konca februára 30 nových nájomných bytov. Záujemcovia o pridelenie bytu môžu žiadosti podávať mestskej organizácii Matra, n. o.
viac
14.08.2020
Obec Lehnice odovzdá 19 nových nájomných bytov
Obec Lehnice odovzdá už čoskoro 19 nových nájomných bytov ich obyvateľom. V priebehu dvoch desaťročí zaobstarala dovedna už deväť bytových domov pre nájomné bývanie, v nich bolo doteraz 140 bytových jednotiek.
viac
19.11.2022
V Detve skolaudovali štvrtú nájomnú bytovku v časti Dolinky, má 42 bytov
 V Detve ukončili výstavbu ďalšej, v poradí už štvrtej bytovky v časti Dolinky. Kolaudačné rozhodnutie pre objekt so 42 nájomnými bytmi nadobudlo právoplatnosť 12. novembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %