Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
30.05.2019 09:10

V Moravskom Svätom Jáne sa uskutoční premiérový festival Fest Zdravo


Logo Fest Zdravo


Obec Moravský Svätý Ján v okrese Senica a občianske združenie 90871.sk usporiadajú 8. júna premiérový ročník open-air festivalu Fest Zdravo, ktorý je zameraný na zlepšenie kvality života. Za organizátorov informovala o tom Jana Zaicová.


Podujatie prináša širokú ponuku workshopov zameraných na zdravý životný štýl a zároveň prezentuje ekologickejšiu a bezodpadovú domácnosť. "Návštevníci sa naučia čítať etikety na výrobkoch, dozvedia sa zaujímavé informácie o zdravej strave pre deti, kváskovaní, kompostovaní, nordic walkingu a tiež, ako sa dá pomáhať komunite prostredníctvom dobrovoľníckej práce," uviedla organizátorka.       

Zdravý životný štýl nie je len o správnom stravovaní či cvičení na dosiahnutie dokonalej postavy. "V súčasnosti je to oveľa viac. Mnohí z nás si uvedomujú, kam smerujú výdobytky konzumnej spoločnosti a snažia sa byť šetrnejší k životnému prostrediu. Trend zero waste, čiže nulový odpad, je v poslednom čase čoraz rozšírenejší a ľudia začínajú chápať, že produkciu odpadu treba redukovať na minimum," doplnila Zaicová.       

Súčasťou festivalu bude trhovisko s tematickým sortimentom, občerstvením a kvalitnými lokálnymi produktmi. Pre najmenších je pripravená zóna pre deti a divadielko s environmentálnou tematikou Na Zemi dobre mi.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.01.2018
Starosta Anton Emrich vidí možnú spoluprácu so župou pri senioroch
Ústretovejšiu spoluprácu pri zariadeniach pre dôchodcov očakáva starosta obce Moravský Svätý Ján Anton Emrich od nového vedenia Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), s ktorým absolvoval prvý kontakt.
viac
23.02.2018
Obec Moravský Svätý Ján začala výstavbu nových nájomných bytov
Obec Moravský Svätý Ján v okrese Senica začala výstavbu nájomných bytov. Bytový dom bude mať po dokončení 12 bytových jednotiek. V novom objekte vznikne deväť dvojizbových a tri trojizbové byty.
viac
07.04.2018
V katastri obce Moravský Sv. Ján našli biologický odpad, pochádza zo zahraničia
V katastri obce Moravský Svätý Ján v okrese Senica bol v stredu vo večerných hodinách nájdený biologický odpad. Pri obhliadke sa zistilo, že ide o pozostatky zvierat, ktoré boli evidované v Rakúsku, informoval TASR riaditeľ Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy (RVPS) Senica Alojz Žúrek.
viac
12.05.2018
Na dedinách už dávno nepozná každý každého, VIFI FEST chce ľudí spájať
Pri zrode VIFI FESTu (VIdieckeho FIlmového FESTivalu) stál mýtus, že sa v rámci dedinských komunít všetci obyvatelia a obyvateľky navzájom poznajú. Podľa Petra Gašparíka, ktorý za projektom stojí, to však už roky nie je pravidlom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %