Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
07.07.2020 08:00

V Múzeu kysuckej dediny bude rozvoniavať med


Pozvánka.


Kysucké múzeum v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, v spolupráci so ZO SZV Stará Bystrica, ZO SZV Kysucké Nové Mesto a RZ SZV Žilina, vás pozývajú do Múzea kysuckej dediny vo Vychylovke na obľúbené podujatie Včelárska a sladká nedeľa.


Hlavný program bude pozostávať z prednášok. Prvá sa začne o 10. hodine. Gabriel Foťko vám sprostredkuje všetko o chove matiek. O 11:30 má Miloš Belan pripravený seminár k nariadeniu vlády číslo 337/2019. Súčasťou programu bude aj svätá omša s požehnaním včelárov, ktorá sa uskutoční presne o 13. hodine. O hodinu neskôr a teda o 14. hodine Rudolf Moravčík st. bude prednášať o včelých produktoch.

Sprievodný program bude naozaj bohatý. Nebude chýbať zaujímavý presklený úľ, ako aj prezentácie činnosti včelárov. Môžete si odniesť aj medovníky, či iné medové dobroty. Zabezpečený je aj predaj medu a včelích produktov od známych včelárov ako je Gabriel Foťko zo Stropkova a Miroslav Raček z Kysuckého Nového Mesta. Na mieste vás poteší aj výroba a predaj sviečok a silikónových foriem od Mariána Mečiara z Kremnice. Prezentáciu úľov a medzistienok si pripraví Vladimír Benko z Lietavy a Adam Bobek z Oščadnice odprezentuje polyuretánové úle. Do toho vám na harmonike zahrajú a zaspievajú sestry Jančigové z Kysuckého Lieskovca a s heligónkou a spevom podujatie oživí Sofia Králiková zo Starej Bystrice.

Predvedie sa aj lukostrelecký klub Lovec v podaní majstra Európy Ľubomíra Králika z Povinej. Nezabudli sme ani na najmenších, pre ktorých je pripravený kvíz a súťaž o knižky. Súťažiť budú aj samotní včelári a to o Najlepší med Bystrickej doliny (ZO SZV Stará Bystrica). V jednom z objektov si budete môcť pozrieť aj fotografie z fotografickej súťažeVčielka naša každodenná. Na mieste bude možný predaj včelích matiek línie Vučko a Tatranka (Gabriel Foťko - Stropkov), pri ktorom je záujem potrebné nahlásiť vopred. Tešíme sa na vašu návštevu.

Autor: (Alexandra JANIGOVÁ, Kysucké múzeum v Čadci)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.09.2019
Sladká nedeľa v Skanzene Vychylovka
Kulinárska turistika sa vo svete stáva čoraz populárnejšou. Kto „zabrúsi“ do Vychylovky, ochutná nielen chutné sladké dobroty, ale aj kus kysuckej minulosti.
viac
30.06.2020
Spestrite si nedeľu tradičnými kysuckými jedlami v Múzeu kysuckej dediny
Ak navštívite najbližšiu nedeľu  Múzeum kysuckej dediny vo Vychylovke, tak budete môcť ochutnať kysucké dobroty a zoznámiť sa s tým, ako žili naši predkovia. Počas dňa sa budú v múzeu pripravovať tradičné kysucké jedlá v rámci obľúbeného podujatia Kuchyňa starých materí.
viac
22.07.2020
Kysucké múzeum v Čadci pozýva na podujatie Ovečka, ovečka trojaký úžitok
Kysucké múzeum v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, pripravuje v Múzeu kysuckej dediny vo Vychylovke podujatie Ovečka, ovečka trojaký úžitok, ktoré sa uskutoční v nedeľu 26. júla 2020.
viac
03.09.2020
V Múzeu kysuckej dediny vám priblížime tradície spojené s Dožinkami
Kysucké múzeum v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, pripravuje v Múzeu kysuckej dediny vo Vychylovke dňa 6. septembra 2020 podujatie pod názvom Ospievané Beskydy – Dožinky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %