Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
03.12.2022 07:55

V Múzeu Senica pripravili výstavu o histórii vianočných sviatkov


Múzeum Senica


Históriu tradičných vianočných sviatkov, spôsob ich slávenia v minulosti a vianočné zvyky predkov bude možné spoznať na interaktívnej výstave s názvom Vianoce v Múzeu Senica.


TASR o tom informovala Lucia Vajdová z mestského úradu.  "Návštevník sa počas výstavy dozvie informácie o histórii Vianoc, vianočného betlehema, vianočného stromčeka, štedrovečernej večeri, adventu, vianočných kolied a pohľadníc. Vianočnú atmosféru dotvorí živý vianočný stromček, tradičný drevený betlehem a tradičný vianočný stôl," priblížil obsah výstavy kurátor múzea Tomáš Motus.

Okrem výstavy Vianoce v múzeu budú sprístupnené i ďalšie časti muzeálnej expozície - história budovy múzea, archeologická expozičná i maketa mesta. Počas vianočného adventu sa vstupné do múzea neplatí.       

Vianočne ladenú výstavu, ktorá bude situovaná v priestoroch veľkej sály múzea, pripravilo Múzeum Senica v spolupráci s Klubom priateľov histórie Senica a Mestským kultúrnym strediskom Senica. Sprístupnená bude od 9. decembra do 8. januára 2023.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.11.2016
Vianoce na Orave v podobe ľudového jarmoku, výstavy i zvykoslovného programu
Podoby vianočných sviatkov ožijú na Orave tento rok v decembri v troch podobách.
viac
30.11.2016
Čarovné dni vianočné...
V nedeľu 11. decembra 2016 si môžu návštevníci poslednýkrát v tomto roku vychutnať zimnú prírodu v Skanzene Nová Bystrica – Vychylovka.
viac
22.12.2020
Výstava Kračunska chiža pripomína niekdajšie dedinské Vianoce
Tradičné slovenské Vianoce na dedine v minulosti približuje aktuálna výstava s názvom Kračunska chiža, ktorú pripravilo Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove.
viac
09.07.2022
Na hrade Modrý Kameň sprístupnili výstavu čepcov z celého Slovenska
Čepiec ako symbol svojej nositeľky a fenomén tradičnej ľudovej kultúry prezentuje výstava v múzeu na hrade Modrý Kameň vo Veľkokrtíšskom okrese. TASR o tom informovala Dáša Ďuríková z múzea.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %