Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
25.07.2023 04:15

V najväčšej obci TSK vznikne nová stanica záchrannej zdravotnej služby


Ilustračná snímka.


V obci Beluša v Púchovskom okrese má vzniknúť nová dvojposádková stanica záchrannej zdravotnej služby. Informovala o tom Petra Martišová zo sekretariátu starostu obce.


Výstavba novej stanice v najväčšej obci Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) sa uskutoční na obecných pozemkoch v miestnej časti Hloža v rokoch 2024 a 2025. Stanica bude susediť s budúcim domovom pre seniorov, ktorý má vyrásť v blízkosti.

"Pozemok vybrali zástupcovia obce a Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR pri spoločnej obhliadke. Blízkosť oboch objektov umožní takmer okamžité poskytnutie zdravotnej starostlivosti najzraniteľnejším občanom umiestneným v zariadení pre seniorov. Na júnovom obecnom zastupiteľstve odsúhlasili poslanci zámer prenájmu pozemku na desať rokov pre Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR," doplnila Martišová.

V rámci Plánu obnovy a odolnosti SR sa plánuje výstavba a obnova staníc záchrannej zdravotnej služby. Na základe štúdie uskutočnenej v spolupráci so Žilinskou univerzitou bude optimalizovaná sieť staníc na celom území Slovenska s určením miest pre 55 posádok. Potreby jedno-, dvoj- a trojposádkových staníc majú presne definované parametre, ktoré sa odrážajú v dizajnenavrhovaných stavieb.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.10.2019
V horách a na svahoch bude zasahovať nová jednotka Horskej záchrannej služby
Od októbra turistom v horách a na lyžiarskych svahoch pomôže nová organizačná zložka Horskej záchrannej služby, bezpečnostno-operatívna jednotka (BOJ).
viac
23.07.2020
Horská záchranná služba má novú aplikáciu, ktorá má pomôcť turistom
Horská záchranná služba (HZS) spustila novú aplikáciu, pomocou ktorej si môžu turisti privolať pomoc jedným tlačidlom.
viac
16.08.2022
Mesto spúšťa službu SOS gombíka tiesňového volania
Mesto Žilina spúšťa novú sociálnu službu, ktorá má znížiť zdravotné, sociálne a bezpečnostné riziká u seniorov a zdravotne postihnutých ľudí.
viac
30.01.2024
V Komjaticiach otvorili mobilnú stanicu záchrannej zdravotnej služby
V obci Komjatice v novozámockom okrese bola v pondelok uvedená do prevádzky prvá stanica mobilnej záchrannej zdravotnej služby na Slovensku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %