Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
14.01.2021 12:30

V nemocnici pokračujú práce na výstavbe nového urgentného príjmu


Ilustračná snímka.


Levická nemocnica buduje nový urgentný príjem. Celkové náklady dosiahnu sumu 7,1 milióna eur. Na projekte hradenom z prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja sa nemocnica podieľa desaťpercentným spolufinancovaním.


Stavebné práce sa začali už v novembri 2019. „Úplne dokončené je pracovisko centrálnej sterilizácie, v rámci nej je však stále potrebné rekonštruovať priestory súčasného CT pracoviska, ktoré bude zázemím pre centrálnu sterilizáciu. Prebiehajú tiež dokončovacie práce na zateplení pavilónu i na prízemí budúceho centrálneho urgentného príjmu. Realizujú sa rozvody inštalácii pre pracoviská CT, RTG a mamografie,“ vysvetlil manažér prevádzkového odboru nemocnice Miloš Brtko.

Vybudovanie nového urgentného príjmu zabezpečí pre pacientov aj personál lepšiu kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti. „Sme veľmi radi, že ani situácia okolo pandémie výstavbu nezastavila a že už v polovici tohto roka bude urgentný príjem dokončený a pre pacientov k dispozícii,“ skonštatoval riaditeľ levickej nemocnice Ján Belanský.

Ako pripomenul, projekt zabezpečí vybudovanie nového spoločného urgentného príjmu i nového moderného diagnostického zázemia pre nemocnicu vrátane najmodernejších RTG, USG prístrojov a CT pracoviska. Bude zahŕňať aj rekonštrukcie v infraštruktúre samotného pavilónu, v ktorom sa bude nové pracovisko urgentného príjmu nachádzať. V rámci nového spoločného urgentného príjmu bude vybudované aj zázemie pracovísk chirurgickej, internej a neurologickej ambulancie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.04.2021
Stavba zvolenského urgentného príjmu je ukončená
Výstavba zvolenského urgentného príjmu pokračuje podľa plánu, pandémia nového koronavírusu stavbu ovplyvnila len minimálne. V utorok o tom informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.
viac
23.04.2021
Výstavba nového urgentného príjmu v Nemocnici AGEL Komárno pokračuje
Nový urgentný príjem Nemocnice AGEL Komárno nadobudol reálne kontúry. Na prvý pohľad je už viditeľný nový skelet budovy, ktorá prepojí tri budovy tak, aby pacienti ani personál nemocnice nemuseli medzi nimi prechádzať zvonku.
viac
29.03.2022
V nemocnici v košickej Šaci vybudovali nový urgentný príjem
Nový urgentný príjem v nemocnici v košickej Šaci slávnostne otvorili v pondelok. Prvým pacientom má slúžiť o niekoľko dní. Jeho výstavba trvala necelé dva roky.
viac
08.08.2023
VšZP sa dohodla s Nemocnicou Bory, preplatí hospitalizácie aj operácie
Štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) a bratislavská Nemocnica Bory sa dohodli na zazmluvnení komplexnej zdravotnej starostlivosti. Od utorka tak poistencom preplatí hospitalizácie aj operácie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %