Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
28.02.2023 02:25

V novom klientskom centre vybavili už viac ako 47 000 ľudí


Ilustračná snímka.


V nových priestoroch Klientskeho centra v Spišskej Novej Vsi vybavili od júna minulého roka už viac ako 47 000 klientov.


Počas oficiálneho otvorenia pracoviska za účasti dočasne povereného ministra vnútra SR Romana Mikulca to v pondelok uviedla prednostka tamojšieho okresného úradu Mária Dudžáková. Najväčší záujem je podľa nej o agendu dokladov, nasledujú dopravný inšpektorát a kataster. Denne vybavia približne 300 klientov.

Ide už o 64. centrum na Slovensku, podľa Mikulca je v pláne rezortu otvoriť ďalšie, napríklad v Rožňave a v Martine. "Budeme sa snažiť spolupracovať s regiónmi tak, aby sme ich stihli vybudovať čo najviac a všade tam, kde ešte chýbajú. Všetko závisí od možností, ktoré v danom regióne máme. Má to však obrovský zmysel budovať takéto centrá pod jednou strechou," skonštatoval minister.

V okresnom meste Spišská Nová Ves bola ambícia vybudovať klientske centrum už od roku 2008. "Dlho sme čakali, kým sa to podarilo zrealizovať. Mnohí pracovali v týchto priestoroch aj počas rekonštrukcie. Priniesli sme komplexné služby pod jednu strechu a priblížili tak štátnu správu bližšie k občanom. V januári sme presťahovali posledných klientov, čím sme zavŕšili veľmi intenzívne ročné pracovné úsilie," skonštatovala Dudžáková.

Štátny tajomník Ministerstva vnútra SR Tomáš Oparty dodal, že vybudovanie nového centra v Spišskej Novej Vsi stálo 5,1 milióna eur, z toho 4,5 milióna eur tvorila dotácia z európskych fondov, zvyšok šlo zo štátneho rozpočtu. Budovu na Markušovskej ceste získal rezort vnútra do vlastníctva prevodom z Ministerstva životného prostredia SR za 3,9 milióna eur. "Nachádzajú sa tu všetky odbory okresného úradu a tiež tri agendy Policajného zboru SR - dopravy, dokladov a zbraní a streliva. Tieto pracoviská boli presťahované zo štyroch rôznych adries," priblížil Oparty.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.10.2018
V meste pribudne most cez Hornád a trasy pre cyklistov i chodcov
Nový projekt dopravnej mobility v Spišskej Novej Vsi by mal vyriešiť vzťahy motorovej a nemotorovej dopravy. Cieľom je vybudovať moderné cyklistické, pešie a imobilné komunikácie popri rieke Hornád a smerom do historického centra mesta.
viac
31.05.2019
Dve najväčšie spišské mestá pripravili na MDD bohatý program
Dve najväčšie mestá na Spiši pripravili pri príležitosti Medzinárodného dňa detí (MDD) pre najmenších obyvateľov bohatý program. Hovorkyňa mesta Poprad Jarmila Hlaváčová informovala, že oslavy pod Tatrami potrvajú niekoľko dní.
viac
16.02.2022
Ministerstvo vnútra má v Spišskej Novej Vsi otvoriť klientske centrum
V budove na Markušovskej ulici v meste Spišská Nová Ves, ktorú mal v správe Štátny geologický ústav Dionýza Štúra, vznikne v poradí 65. klientske centrum ministerstva vnútra (MV).
viac
23.06.2023
Nové tréningové atletické centrum bude onedlho slúžiť verejnosti
V Spišskej Novej Vsi ukončili výstavbu nového tréningového atletického centra, onedlho bude slúžiť verejnosti. Zástupcovia mesta ako investora si objekt od dodávateľa stavby prevzali v stredu (21. 6.) s mesačným predstihom. Informovala o tom samospráva na sociálnej sieti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %