Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
04.02.2022 10:30

V Novom Meste má vzniknúť nové zariadenie pre seniorov


Ilustračná snímka.


Bratislavské Nové Mesto bude mať nové centrum sociálnych služieb, ktoré má poskytovať celodennú odbornú starostlivosť. Vzniknúť má v nevyužívanej budove vedľa parku Jama na Tehelnom poli.


Starosta Nového Mesta Rudolf Kusý podpísal v týchto dňoch zmluvu s víťazom verejnej obchodnej súťaže na jeho vybudovanie a prevádzku.

"Naša mestská časť doteraz nemala vlastné pobytové zariadenie pre staršiu generáciu, prispôsobené jej zdravotnému a fyzickému stavu, ktoré by jej zároveň poskytovalo služby pre uľahčenie samostatného života," skonštatoval Kusý.

Prevadzkovatelom zariadenia bude obcianske zdruzenie (OZ) Gerion, ktoré sa poskytovaniu sociálnych služieb seniorom venuje už dvadsať rokov. Záväzkom je, že v priebehu zhruba dvoch rokov bude preinvestovaných minimálne 1,5 milióna eur. Stavebné povolenie bolo vydané.

Nové pobytové zariadenie vznikne rekonštrukciou a prestavbou schátranej budovy vedľa šport parku Jama. Budova pôvodne slúžila ako zázemie bývalého cyklistického štadióna, už roky je však opustená a zostal z nej len skelet. Súčasťou nového centra bude zariadenie, ktoré bude poskytovať 24-hodinové opatrovateľské služby občanom so zdravotnými problémami, odkázaným na takúto pomoc, ako aj ďalšie špeciálne zariadenie sociálnych služieb.

Prednostné právo na miesto v novom zariadení opatrovateľskej služby budú mať seniori s trvalým pobytom v mestskej časti. Zariadenie by malo byť zrekonštruované do 20 mesiacov a spustiť prevádzku do dvoch rokov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.10.2017
Voľnočasový priestor a park Jama v Novom Meste je skolaudovaný
Voľnočasový priestor a zelený park pre šport, rekreáciu a oddych Jama s rozlohou 17 000 metrov štvorcových v bratislavskom Novom Meste je skolaudovaný.
viac
01.02.2021
Svidník získal financie na strategické dokumenty týkajúce sa rozvoja mesta
Na vytvorenie strategických dokumentov, podľa ktorých sa bude mesto rozvíjať, získal Svidník takmer 330 000 eur. Ide o projekt v rámci Operačného programu Efektívna verejná správa (OP EVS).
viac
19.02.2021
Starosta R. Kusý si vie predstaviť veľké vakcinačné centrum na NFŠ
Starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý si vie predstaviť, že by vakcinačné centrum v rámci hlavného mesta vzniklo v priestoroch Národného futbalového štadióna (NFŠ).
viac
29.06.2023
V Oravskom Podzámku vybudovali nové centrum sociálnych služieb
V obci Oravský Podzámok vybudovali Centrum sociálnych služieb svätého Jozefa. Vyžiadalo si to investíciu 800 000 eur, slúžiť bude od začiatku budúceho roka. Informoval o tom manažér Miestnej akčnej skupiny (MAS) Orava Ondrej Šeliga.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %