Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
30.07.2021 10:40

V novom školskom roku po nových chodníkoch


Jeden z chodníkov pri vstupe do základnej školy.


V areáli Základnej školy s materskou školou Hradná v Liptovskom Hrádku v týchto dňoch realizujú stavebné úpravy štyroch chodníkov pri vstupoch do školy.


„Ako zriaďovateľ sme sa s vedením školy dohodli na tejto potrebnej investícii. Doterajší povrch chodníkov bol z liateho asfaltu. Na viacerých miestach už boli nerovnosti, pri daždi sa tvorili mláky, preto sme sa rozhodli pristúpiť k oprave. Okrem bezpečnostného sledujeme aj estetické hľadisko. Asfaltový povrch bude nahradený zámkovou dlažbou,“ uviedol primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger.

Dodávateľom prác, ktoré majú byť ukončené do konca prázdnin, sú Slovenské inžiniersko priemyslové stavby z Liptovského Hrádku. Podľa zmluvy o dielo cena za stavebné práce dosiahne bezmála 27 000 eur s DPH.

„Touto investíciou sa nahradí spevnená plocha, o ktorú škola prišla vybudovaním Športového komunitného centra (zadné parkovisko a priestor na činnosť Školského klubu detí). Zjednotením dvoch pásov chodníka vzniknú pekné celistvé plochy, ktoré budeme využívať v rámci výchovno-vzdelávacieho procesu a činnosti Školského klubu detí. Podstatne sa nám zjednoduší aj zimná údržba chodníkov v našom areáli. Celý školský dvor bude opäť o niečo krajší,“ vysvetlil Marián Žiška, riaditeľ Základnej školy s materskou školou Hradná.

V uplynulom školskom roku v nej prebiehalo vyučovanie na obidvoch stupňoch spolu v 23 triedach, počet žiakov bol 502. 

Autor: (Michal PAŠKA, MsÚ Liptovský Hrádok)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.07.2020
Mesto počas letných prázdnin rekonštruuje MŠ a ZŠ za 3,6 milióna eur
Mesto Košice počas letných prázdnin opravuje spolu 42 škôl a školských zariadení vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti, hodnota prác dosahuje viac ako 3,6 milióna eur. Informoval o tom hovorca magistrátu Vladimír Fabian.
viac
06.07.2021
Mesto Liptovský Hrádok získalo na rekonštrukciu školy 24 791 eur
Sumu 24 791 eur získalo mesto Liptovský Hrádok pre Základnú školu s materskou školou J. D. Matejovie v rámci výzvy „Modernejšia škola".
viac
10.08.2021
Obnovili chodník v úseku od malého podchodu pod železničnou traťou po ulicu SNP
Chodci už môžu bez obmedzení využívať chodník v úseku od malého podchodu pod železničnou traťou po ulicu SNP v Liptovskom Hrádku. V piatok 23. júla 2021 boli zahájené práce na jeho oprave.
viac
26.11.2021
Chodník na ulici Pod Lipami už naplno slúži svojmu účelu
Dodávateľská stavebná firma ukončila opravu frekventovaného chodníka na ulici Pod Lipami v Liptovskom Hrádku, s ktorou sa začalo v pondelok 11. októbra 2021.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %