Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
20.01.2024 02:00

V okolí Banskej Bystrice upravili pred víkendom bežkárske trate a deťom svah


Ilustračná snímka, zdroj: Bystricoviny


Počas tohto týždňa napadlo na horách v okolí Banskej Bystrice zhruba desať centimetrov nového snehu. Cez víkend sa má ochladiť, čo prospeje nielen bežkárskym tratiam, ale poteší aj deti, ktoré sa chcú sánkovať v areáli plážového kúpaliska v centre mesta.


Ako v piatok na sociálnej sieti informovala mestská organizácia Záhradnícke a rekreačné služby (ZAaRES), najmä minulý víkend ukázal, že zasnežiť svah na bobovanie či sánkovanie bol dobrý nápad.         

"Štvrtkový (18. 1.) dážď z technického snehu síce neubral, ale mokrý povrch začína spolu s ochladením tvrdnúť a svah bude čoraz rýchlejší. Aby sme podmienky pred slnečným víkendom vylepšili, počas noci spustíme na pár hodín technické zasnežovanie a svah pokryjeme čerstvým snehom," uviedla organizácia ZAaRES s tým, že areál je bezplatne prístupný denne v čase od 9.00 do 16.00 h.         

Pripomenula tiež, že ľadová plocha na jazere je stále uzatvorená. Ešte pred štvrtkovým oteplením v ňom vyrezali dieru, ľad dosahoval hrúbku len asi osem centimetrov. Ak v priebehu nasledujúcich dní dosiahne potrebnú hrúbku, korčuľovanie spustia.         

Pracovníci ZAaRES v piatok dopoludnia upravili Tajovskú zvážnicu po sklad dreva nad Chatou nad Tajovom, ktorá má veľmi dobré podmienky na bežkovanie. V túto noc opäť upravia trate Králiky - Chata nad Tajovom, Králiky - Kordícka zvážnica - Kordíky, Králiky - Skalka a Králiky - Hostinec. Na bežeckom štadióne na Králikoch nie sú v súčasnosti vhodné podmienky.         

"Na tratiach medzi Šachtičkami a Donovalmi tiež v priebehu týždňa pribudlo asi desať centimetrov nového snehu. Ratrak Park Snow Donovaly trate po troch týždňoch upravil až po Šachtičky. No hlavne na okruhu okolo Jelenskej skaly to bolo trápenie, pod strojom často hrkotali skaly. Pred blížiacim sa víkendom boli upravené trate z Donovál po Krčahy," doplnila ZAaRES.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.01.2018
Svetoznámy projekt Startup Weekend opäť v Banskej Bystrici
Po úspešnom prvom ročníku hosťuje Startup Weekend v meste Banská Bystrica aj v roku 2018. Na tri dni zábavy, pracovného nasadenia, nových skúseností a stretnutí s inšpiratívnymi ľuďmi sa Banskobystričania a všetci startupoví nadšenci môžu tešiť v dňoch 23. - 25. februára 2018.
viac
17.10.2023
Banská Bystrica má príručku o sociálnych službách v meste a okolí
Samospráva Banskej Bystrice pripravila príručku o sociálnych službách v meste a okolí. Pomôcka prináša základné informácie o možnostiach pomoci, ktoré má mesto. Zároveň uvádza aj to, kto a kde tieto služby poskytuje a pre koho sú určené.
viac
05.12.2023
Na pláži zasnežujú bežkársky okruh, v pláne je aj korčuľovanie
Mrazivé počasie a teploty pod nulou umožnili mestskej organizácii Záhradnícke a rekreačné služby (ZAaRES) spustiť v nedeľu (3. 12.) večer technické zasnežovanie bežkárskeho okruhu v areáli plážového kúpaliska v centre Banskej Bystrice.
viac
15.12.2023
Bežkári môžu vyraziť na viaceré upravené trate v okolí B. Bystrice
Bežkári môžu vyraziť na viaceré trate v okolí Banskej Bystrice, ktoré pre nich v týchto dňoch upravujú pracovníci mestskej organizácie Záhradnícke a rekreačné služby (ZAaRES). Informovali o nich vo štvrtok na sociálnej sieti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %