Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
11.02.2022 09:30

V okrese Poltár pribúdajú nové zastávky a parkoviská podporené MAS Hornohrad


Obec Veľká Ves.


Rekonštrukciu autobusových zastávok či obecných parkovísk podporila v uplynulých mesiacoch na základe aktuálne otvorenej výzvy Miestna akčná skupina (MAS) Hornohrad. MAS podporuje regionálny rozvoj samospráv a malých podnikov prostredníctvom eurofondov v meste Poltár a v ďalších 12 obciach okresu.


Medzi už zrealizované projekty patrí výstavba autobusovej zastávky v obci Veľká Ves, rekonštrukcia parkoviska pri obecnom úrade a vybudovanie parkoviska pri miestnej komunikácii v obci Breznička, informovala projektová manažérka MAS Hornohrad Kamila Valkovcová.

„Primárnym cieľom projektu je zaistenie dopravnej obslužnosti obce, zlepšenie dopravnej infraštruktúry a dosiahnutie prepojenosti vidieckych sídiel s mestami. Realizácia projektu priniesla zlepšenie kvality miestnej infraštruktúry v obci a v neposlednom rade zlepšila aj vizuálny charakter obce,“ uviedol starosta obce Breznička Branislav Knechta.

Podľa Valkovcovej sa postupne realizujú aj ďalšie projekty z otvorenej výzvy. Patrí medzi ne napríklad rekonštrukcia autobusovej zastávky v Českom Brezove, v miestnej časti Váľkovo, výstavba autobusovej zastávky v obci Uhorské, či vybudovanie a rekonštrukcia parkovísk v Cinobani, v miestnych častiach Katarínska Huta a Turičky.  Všetky uvedené projekty sú financované z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) a sú zamerané na oblasť zvyšovania bezpečnosti a dostupnosti sídiel.

MAS Hornohrad podporí prostredníctvom projektov okrem samosprávy aj existujúce malé podniky, živnostníkov a poľnohospodárske podniky, ale tiež zakladanie nových podnikov. „Finančné prostriedky je možné získať prostredníctvom predloženia žiadostí o nenávratný finančný príspevok na základe výziev MAS, ktoré sú zamerané na viaceré oblasti. Hlavným cieľom je dosiahnuť rozvoj miestnych podnikateľských subjektov a zlepšiť ich konkurencieschopnosť,“ dodáva projektová manažérka MAS Hornohrad.

MAS Hornohrad získala štatút MAS v roku 2017. Na prerozdelenie pre vyhlásené programy má k dispozícii sumu 1,75 milióna eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.12.2020
Konferencia Regionálna značka MAS
Podpora lokálnych výrobcov, rozvoj cestovného ruchu i finančný príjem – to všetko prináša regionálna značka.
viac
04.06.2021
Dotácie na detské ihriská bez bariér
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR informuje na svojej webovej stránke o plánovanej výstavbe nových ekologických detských ihrísk bez bariér.
viac
11.06.2022
Poltár získal 75-tis. eur od MAS Hornohrad na modernizáciu autobusových zastávok
Mesto Poltár získalo dotáciu takmer 75.000 eur od Miestnej akčnej skupiny (MAS) Hornohrad na rekonštrukciu svojich autobusových zastávok. Modernizáciou prejde celkom päť zastávok, ktoré už boli v nevyhovujúcom stave.
viac
13.06.2022
MAS Hornohrad zaplatila obciam v okrese Poltár obnovu zastávok a parkovísk
Rekonštrukciu autobusových zastávok a obecných parkovísk, ale tiež obstaranie osobných motorových vozidiel, podporila vlani a tento rok Miestna akčná skupina (MAS) Hornohrad.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %