Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
18.03.2024 09:00

V Pezinku otvorili novú pumptrackovú dráhu


Snímka zdroj: Bratislavské noviny


V Pezinku otvorili počas týždňa novú pumptrackovú dráhu pre bicykle, kolobežky, skateboardy či kolieskové korčule. Jej vybudovanie stálo 188.234 eur. TASR o tom informovala špecialistka pre komunikáciu mesta Pezinok Jana Hrdličková.


"Pezinská pumptracková dráha je dlhá 113 metrov, je tvorená radom skokov a terénnych vĺn, je široká dva metre s celkovým prevýšením 2,5 metra. Celý areál je nasvietený umelým osvetlením, ktoré umožňuje jeho využívanie aj vo večerných hodinách," povedala vedúca referátu výstavby Mestského úradu Pezinok Monika Hletková.         

Vybudovanie dráhy stálo 188.234 eur. Z dotačného mechanizmu ministerstva investícií bolo vyčlenených 168.048 eur, zbytok dofinancovalo mesto Pezinok. "Spojili sme sily s ministerstvom investícií a s Bratislavským samosprávnym krajom (BSK). Projekt bol plánovaný ešte pred rokom 2018, my sme ho vylepšili, dali do súladu s dnešnými normami, zohnali peniaze na financovanie a v priebehu 12 mesiacov sme ho aj zrealizovali," zhrnul primátor Roman Mács.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.08.2017
V centre mesta otvorili pumptrackovú dráhu pre bajkerov
V Novákoch otvorili pumptrackovú dráhu. Na špeciálnom športovisku nájdu športové vyžitie bajkeri, ktorí tam môžu trénovať koordináciu a techniku jazdy.
viac
15.02.2021
Dúbravka pripravuje pumptrackové športovisko
V bratislavskej mestskej časti Dúbravka bude nová pumptracková dráha. Trať s dĺžkou 50 metrov chce mestská časť vybudovať na Talichovej ulici, využiť chce na to plochu bývalej dráhy z pneumatík, kde kedysi deti súťažili na elektrických motokárach.
viac
26.01.2022
Liptovský Mikuláš chce vybudovať pumptrackovú dráhu
Mesto Liptovský Mikuláš plánuje vybudovať pumptrackovú dráhu. Vyrásť by mohla v blízkosti garáží na Nábreží. Radnica v súčasnosti hľadá možnosti financovania, s výstavbou by sa mohlo začať ešte v tomto roku.
viac
31.03.2022
V Pezinku pribudla nová svetelná križovatka, kraj upozorňuje na jej riešenie
Bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky na exponovanom mieste križovatky ulíc Myslenická a Grobská v Pezinku by mala zvýšiť nová svetelná križovatka, ktorá je v prevádzke od štvrtkového predpoludnia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %