Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
18.06.2018 09:26

V Podhorí chystajú v závere júna Folklórne slávnosti


Plagát - pozvánka


Amfiteáter v obci Podhorie (okres Banská Štiavnica) ožije v sobotu 30. júna Folklórnymi slávnosťami. Starostka Dana Lóžiová informovala, že tohtoročné slávnosti sa ponesú podľa hesla "Kto na dedine robil, veseliť sa chodil ...".


"Všetko sa ponesie v duchu pracovnom, remeselnom, ale aj zábavnom a žartovnom," poznamenala Lóžiová. V programe festivalu si prídu na svoje aj najmladší, divadelníci z Banskej Belej pre nich pripravili tri stanovištia s tromi rôznymi rozprávkami.       

O 16.00 hodine sa začne hlavný program slávností. V ňom vystúpi folklórny súbor (FS) Podpolianski vrchári, detské folklórne skupiny Podhorčanček a Matičiarik, FS Zobor a folklórna skupina Podhorčan. Hlavným hosťom programu bude Univerzitný folklórny súbor Mladosť z Banskej Bystrice.       

Folklórne slávnosti z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, Banskobystrický samosprávny kraj, Ministerstvo dopravy SR, Región Banská Štiavnica.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.05.2016
Cenu spoločnosti WEBY GROUP získala obec Koromľa
V rámci 27. snemu Združenia miest a obcí Slovenska sa uskutočnila výstava, ktorej sa zúčastnili aj mnohí dodávatelia služieb pre samosprávy. Spoločnosť WEBY GROUP, s. r. o., prišla aj so žrebovacou súťažou o realizáciu webového sídla.
viac
30.01.2017
Poruba získala eurofondy na rekonštrukciu Obecného úradu
Budovu Obecného úradu v Porube v okrese Prievidza, kde sídli aj dom kultúry, čaká rekonštrukcia s cieľom zníženia jej energetickej náročnosti.
viac
23.05.2022
Detva sa pripravuje na slávnosti, do obnovy amfiteátra dala 55 000 eur
Mesto Detva sa pripravuje na tohtoročné Folklórne slávnosti pod Poľanou, do renovácie prírodného amfiteátra a jeho areálu investovalo 55 000 eur. Potvrdil to hovorca mesta Milan Suja.
viac
26.07.2022
Podroháčske slávnosti sa po dvoch rokoch budú opäť konať v amfiteátri
Podroháčske folklórne slávnosti sa po dvoch rokoch pandémie opäť uskutočnia v amfiteátri v Zuberci-Brestovej. V dňoch od 5. do 7. augusta sa v rámci podujatia predstavia stovky interpretov zo Slovenska i zahraničia. Za usporiadateľov o tom informoval Miroslav Žabenský.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %