Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
24.01.2022 02:35

V poliklinike v Šali vzniká Centrum integrovanej zdravotnej starostlivosti


Snímka zdroj: (sala.sk).


V Šali začne už čoskoro fungovať Centrum integrovanej zdravotnej starostlivosti (CIZS). Sídliť bude v priestoroch Polikliniky Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK).


Kraj na jeho vybudovanie získal nenávratný finančný príspevok vo výške viac ako 500 000 eur.

V centre bude mať ambulancie osem lekárov. Okrem detského to bude aj obvodný lekár a špecialisti. „Napríklad neurológ, gynekológ, internista či chirurg. Šalianske CIZS bude jediným zariadením tohto druhu v NSK,“ uviedol riaditeľ Polikliniky NSK v Šali Boris Jordanov. Ako doplnil, súčasťou CIZS bude aj centrum včasnej intervencie, ktoré bude pomáhať rodinám s deťmi so zdravotným znevýhodnením vo veku do sedem rokov.

Budova polikliniky patrí NSK, ktorý do jej obnovy investoval za posledných päť rokov približne päť miliónov eur. Podľa Jordanova tak ide o najmasívnejšiu rekonštrukciu budovy za posledných desať rokov. „Aj súčasnosti sú rozpracované viaceré projekty. Prebieha rekonštrukcia strechy kotolne, onedlho sa začne s opravou fasády časti budovy, kde momentálne pracuje väčšina ambulantných lekárov. Do budovy nad lekárňou a zdravotníckymi potrebami sa onedlho presťahuje Sociálna poisťovňa,“ doplnil riaditeľ šalianskej polikliniky.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.12.2017
Stavebné práce na budove mestského úradu potrvajú necelý rok
Začali sa stavebné práce na budove Mestského úradu v Šali, ktorých cieľom je zníženie energetickej náročnosti budovy. Už je viditeľné aj miesto, kde vybudujú výťah.
viac
28.04.2018
Kraj chce budovať centrá integrovanej zdravotnej starostlivosti
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) chce na svojom území vybudovať centrá integrovanej zdravotnej starostlivosti (CIZS). Ako informoval Úrad NSK, fungovať by mali pre spádovú oblasť Šaľa a Štúrovo.
viac
12.05.2020
Mesto Medzev začalo s rekonštrukciou zdravotného strediska
Mesto Medzev začalo s komplexnou rekonštrukciou zdravotného strediska na Kováčskej ulici, vzniknúť má z neho centrum integrovanej zdravotnej starostlivosti (CIZS). Informoval o tom primátor Matej Smorada.
viac
28.06.2021
V Centre zdravotnej starostlivosti je pacientom k dispozícii detský kútik
V Centre zdravotnej starostlivosti (bývalá poliklinika) v Liptovskom Hrádku je pacientom k dispozícii detský kútik.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %