Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
12.05.2022 09:30

V Poprade začali s veľkoplošnými opravami ciest zhruba za dva milióny eur


Ilustračná snímka.


Veľkoplošné opravy mestských komunikácií s odhadovanými nákladmi vo výške približne dvoch miliónov eur začali realizovať v uplynulých dňoch v Poprade. Správa mestských komunikácií (SMK) avizuje práce, ktoré dočasne obmedzia premávku v opravovaných úsekoch, ukončiť na jeseň.


"Apelujem na vodičov a chcem ich poprosiť, aby boli zhovievaví a trpezliví, viem, že pri týchto prácach bude problém i samotné parkovanie, ale dúfam, že budú dobré poveternostné podmienky a práce nám pôjdu rýchlejšie," uviedol na stránke mesta riaditeľ SMK Peter Fabian. Ako podotkol, okrem rozsiahlych opráv, pri ktorých SMK vykonáva pomocné práce dodávateľskej spoločnosti, budú mestskí zamestnanci v rovnakom čase realizovať i viacero ďalších aktivít. "Budeme tak ako vždy vykonávať aj čistenie dažďových vpustov, kosenie krajníc, opravy po zimnej údržbe. K tomu pribudnú aj iné stavebné práce súvisiace s údržbou mestských komunikácií a chodníkov. Taktiež potrebujeme vyznačiť celé mesto vodorovným dopravným značením," priblížil.

Práce, ktoré sa realizujú tak, aby bola doprava v meste čo najplynulejšia, sa začali na Novomeského ulici na sídlisku Juh, kde sa opravili obrubníky a vymenil asfalt. Ďalšie sa postupne začínajú i na Traktorovej a Tajovského ulici.

Následne sa budú opravovať cesty na uliciach Ludvíka Svobodu, Partizánskej a Hraničnej, dorábať sa má aj časť cesty Joliota Curie od nového kruhového objazdu pri nemocnici smerom k svetelnej signalizácii k ceste 1/18.

"Taktiež je v pláne opráv i celá Allendeho ulica ponad sídlisko v Matejovciach, ako i oprava Podtatranskej a Spišskej ulice, kde sa už uskutočnila aj oprava chodníkov podobne ako na Ulici Fraňa Kráľa vo Veľkej, ktorá prebieha súbežne s opravou štátnej cesty," doplnil Fabian s tým, že v pripravenom harmonograme opráv sú tiež ulice Richarda Bekessa a Záhradnícka.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.07.2017
Samosprávu čakajú najzásadnejšie investície tohto roka
Mesto Poprad čakajú v nasledujúcich mesiacoch najzásadnejšie investície tohto roka. Od začiatku roka 2017 zrealizovala samospráva už viacero investičných aktivít.
viac
11.11.2021
Mesto Poprad je pripravené na zimnú údržbu
Správa mestských komunikácií Poprad (SMK) zahájila zimnú údržbu 2021/2022 1. novembra a ukončí ju podľa počasia a poveternostných podmienok v mesiaci marec.
viac
15.12.2021
Poprad chce na niektoré investičné akcie získať externé zdroje
Mesto Poprad má budúci rok v pláne viacero investičných akcií, o finančné zdroje sa chce uchádzať aj z externých zdrojov.
viac
21.01.2022
Bratislavský kraj pokračuje v rekonštrukcii regionálnych ciest
Nový asfalt, vodorovné značenie ako aj vyššia bezpečnosť a komfort pre vodičov. To všetko prinesú opravy ciest II. a III. triedy, do ktorých sa minulý rok pustil Bratislavský samosprávny kraj.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %