Piatok 17.05.2024
Dnes má meniny 
Gizela
°C
30.04.2024 07:50

V poradí štvrtý Deň ZMOS sa konal v Nitrianskom kraji


Snímka zdroj: ZMOS


Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) pripravilo štvrtý Deň ZMOS. Tentoraz sa uskutočnil v Nitrianskom kraji.


Jeho program začal v pondelok 29. apríla 2024 zasadnutím Regionálneho združenia Tribecko–inovecký región. Uskutočnilo sa v priestoroch Mestského úradu v Topoľčanoch.

Nasledovala diskusia so študentmi na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre. Dialo sa tak v rámci spoločnej iniciatívy ZMOS s Nadáciou Kvapka Nádeje na podporu ochrany zdravia obyvateľov s názvom „Máte slinu?“.

„Ďakujeme, že nás ZMOS pozýva na Dni ZMOS v jednotlivých krajoch. Je to platforma, ktorá je pre nás veľmi dôležitá, rovnako aj informovanosť o našej práci. Slováci sú národ, ktorý chcem pomáhať tým, ktorí to potrebujú,“ povedal pred študentami Michal Kaľavský, správca Nadácie Kvapka Nádeje.

Deň ZMOS v Nitrianskom kraji pokračoval v Nových Zámkoch. Tam sa v priestoroch mestského úradu konala tlačová beseda k aktuálnym témam miest a obcí v Nitrianskom samosprávnom kraji.

Po tlačovej besede sa uskutočnilo spoločné zasadnutie Regionálneho združenia miest a obcí novozámockej, štúrovskej a šurianskej oblasti a Združenia miest a obcí okresu Komárno, ktoré dalo symbolickú bodku za Dňom ZMOS v Nitrianskom kraji.

„V rámci Dňa ZMOS sme navštívili štvrtý z ôsmich slovenských krajov. Doterajšie Dni ZMOS ukázali, že sme zvolili optimálny formát. Záujem o spoločné stretnutie je zo strany kolegov a kolegýň veľký. Spoločné diskusie sú veľmi slušné, podnetné a konštruktívne. Osobne ma teší, že zaujímavá a pútavá je aj diskusia so študentmi,“ netajil spokojnosť predseda ZMOS Jozef Božik.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.09.2018
Banská Bystrica ožila folklórom
Nultý alebo prvý ročník - v tom sa viaceré zdroje rozchádzajú, ale v podstate je to jedno. To sa časom utrasie. Vidieť však takmer tritisíc ľudí v kroji na Námestí SNP v Banskej Bystrici, počas významného Radvanského jarmoku, je len ťažko opísateľný zážitok.
viac
04.06.2021
DEŇ KOMUNÁLU v Zborove a Giraltovciach
Združenie miest a obcí Slovenska v stredu a vo štvrtok pokračovalo v podujatí DEŇ KOMUNÁLU. Aj tieto rokovania v regiónoch kopírovali mnohé problémy, s ktorými sa stretávajú mestá a obce naprieč krajinou.
viac
01.08.2023
Nová kampaň KOCR predstavuje Nitriansky kraj ako termálny raj
Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) v Nitrianskom kraji spustila novú kampaň s názvom Krížom krážom termálnym rajom. Spojila v nej 11 kúpalísk a aquaparkov, s ktorými chce prezentovať ponuku pobytov pri termálnych kúpaliskách v nitrianskom regióne.
viac
29.04.2024
Dnes sa koná Deň ZMOS v Nitrianskom kraji
Predseda a podpredsedovia Združenia miest a obcí Slovenska sa v pondelok 29. apríla 2024 zúčastnia na rokovaní troch regionálnych združení miest a obcí v Nitrianskom kraji.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %