Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
16.06.2019 09:10

V Prahe pripravili koncert pre prezidentku SR "Zuzana není sama doma"


Ilustračná snímka, zdroj: Magazín - Aktuálně


Koncert pre prezidentku Slovenskej republiky s názvom Zuzana není sama doma pripravili v Prahe priaznivci Zuzany Čaputovej, ktorá sa ujme prezidentského úradu 15. júna. Uskutoční sa pri príležitosti prvej oficiálnej návštevy prezidentky SR v Českej republike vo štvrtok 20. júna o 19.30 h.


Miestom konania koncertu je lúka na Kampe pri Kaviarni Mlýnská. TASR o tom informoval Ladislav Snopko, dramaturg a iniciátor koncertu.       

"Názov koncertu je variáciou na nesmrteľný program Jiřího Šlitra s Jiřím Suchým. Pripomína najkrajšie obdobie našich spoločných dejín - 60. roky minulého storočia," poznamenal s tým, že koncert je zároveň poctou československej vzájomnosti. "Vzájomnosti, ktorá trvá aj po vzniku Českej a Slovenskej republiky. Okrem toho je darom, ktorý Zuzane účinkujúci a organizátori venujú v predvečer jej narodenín," uzavrel Snopko.       

Na koncerte budú účinkovať Dan Bárta a Robert Balcar, Katarzia, Jiří Stivín a Dorota Nvotová, Sisa Fehér a Bardo, Eturnity, Puljablkoň - Maruška Putnerová a Michal Němec, Jozef Lupták, Limbora a Živé kvety.       

Na príprave koncertu sa ďalej podieľali organizačný tím Metronome Festivalu a Srdcom doma, Združenie Slovákov žijúcich v Prahe.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.10.2018
Vrcholom osláv 100. výročia vzniku Československa bola vojenská prehliadka
Vyvrcholením osláv 100. výročia vzniku Československa v Prahe bola slávnostná vojenská prehliadka, na ktorej sa zúčastnili okrem prezidenta ČR Miloša Zemana viacerí ústavní činitelia či ministri obrany oboch krajín. Ako sa uvádza išlo o najväčšiu vojenskú prehliadku v novodobej histórii ČR.
viac
17.06.2019
Z. Čaputová: Neprišla som vládnuť, ale slúžiť občanom a Slovensku
Prezidentka SR Zuzana Čaputová nechce z úradu vládnuť, ale slúžiť ľuďom a Slovensku. Povedala to vo svojom inauguračnom prejave po tom, čo na slávnostnej schôdzi Národnej rady SR zložila ústavou predpísaný sľub a ujala sa funkcie.
viac
17.06.2019
Profil prezidentky SR Zuzany Čaputovej
Zuzana Čaputová sa ujala prezidentského úradu 15. júna. Ústavou predpísaný sľub zložila počas slávnostnej schôdze Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) v sobotu 15. júna v priestoroch Slovenskej filharmónie v Bratislave.
viac
01.10.2020
Kríza biodiverzity je i krízou ľudstva
Kríza biodiverzity je podľa prezidentky SR Zuzany Čaputovej aj krízou ľudstva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %