Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
14.11.2019 12:10

V Prestavlkoch zrekonštruovali budovu materskej školy


Prestavlky - oficiálne stránky obce


V Prestavlkoch v okrese Žiar nad Hronom zrekonštruovali budovu materskej školy. Objekt, ktorý postavili ešte v 60. rokoch minulého storočia, mal veľké tepelné úniky. Po jeho obnove predpokladajú podľa starostu Jána Abraháma úspory na úrovni okolo 35 percent.


"Ide o starú budovu, ktorá dlhé roky slúžila ako základná škola. Od roku 1983 súžila ako materská škola," priblížil Abrahám s tým, že pred pár rokmi sa im podarilo na objekte vymeniť časť okien a tiež zrekonštruovať kúrenie.       

Tentoraz boli práce zamerané na zateplenie obvodového plášťa, stropov, realizovala sa aj výmena bleskozvodov či žľabového a zvodového systému. Rekonštrukciu realizovala samospráva vďaka dotácii vo výške 200-tis. eur z environmentálneho fondu. Viac ako 10 500 eur dala na obnovu obec z vlastného rozpočtu.       

Do budúcnosti má samospráva plány aj s interiérom materskej školy. "Momentálne hľadáme finančné prostriedky na kompletnú rekonštrukciu elektroinštalácie, ktorá je tiež v zlom stave," dodal starosta.      

 V obci sa aktuálne chystajú aj na realizáciu ďalšieho projektu. Na mieste starej fontány v centre obci, ktorá dlhé roky chátra a neplní svoj účel, vznikne detské ihrisko.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.12.2016
Dnes sa uzatvára tretia výzva na materské školy.
Vyše tisícka vybraných obcí mohla dodnes - 2. decembra - požiadať o nenávratný finančný príspevok na rekonštrukciu a prestavbu materskej školy.
viac
18.04.2020
Bojnická samospráva chce zabezpečiť rekonštrukciu MŠ v Dubnici
Bojnická samospráva plánuje zabezpečiť rekonštrukciu budovy v miestnej časti Dubnica pre potreby materskej školy (MŠ). V jej blízkosti chce vybudovať i detské ihrisko. Dodávateľa prác hľadá cez verejnú súťaž, výzvu na predkladanie ponúk zverejnila vo vestníku verejného obstarávania.
viac
01.06.2020
Rekonštrukciou MŠ na ulici M. Mišíka v Prievidzi sa zvýši jej kapacita
Objekt Materskej školy (MŠ) na Ulici M. Mišíka v Prievidzi kompletne zrekonštruujú. Práce, s ktorými začal dodávateľ v tomto období, majú za cieľ i zvýšenie jej kapacity, po nich by tak malo do MŠ chodiť o 20 detí viac.
viac
08.01.2021
Prievidza investuje do škôl v tomto roku 1,44 milióna eur
Samospráva Prievidze investuje tento rok do škôl 1,44 milióna eur. Viac peňazí pôjde pre materské školy (MŠ). Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %