Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
30.10.2019 02:05

V Príbovciach seniori zorganizovali výstavu


Snímky: Ľubomír Žila


V rámci „Mesiaca úcty k starším“, zorganizovali členovia Základnej organizácie Jednoty dôchodcov Slovenska v Príbovciach výstavu s názvom „STÁLE SME“, ktorá sa konala 17. 10. 2019 v obecnom dome.


Ak je niekto kreatívny, šikovný a má talent, nič na tom nezmení ani vek. Výstava bola zameraná na ich vlastnú tvorbu, ručné práce, ako háčkovanie, paličkovanie, či vyšívanie. Pochválili sa aj gazdinky voňavými perníčkami a miestni pestovatelia úrodou z vlastných záhradiek.

Nechýbalo ani tradičné posedenie pre svojich členov, na ktorom sa ich zišlo až päťdesiatštyri, čo je dôkazom, že život seniorov v Príbovciach je stále aktívny. Kvalitu života v tomto období výrazne ovplyvňujú aj kontakty s ľuďmi a sociálne prostredie. Veď predsa staroba nie je choroba! Atmosféra bola vynikajúca, taká, aká má byť na stretnutiach priateľov. Predsedníctvo pogratulovalo jubilantom k ich životným jubileám a odovzdalo diplomy z Okresných športových hier seniorov, ktoré im udelila Okresná rada JDS Martin. Len pre zaujímavosť, Marta Brzaková získala diplom za 2.miesto v behu na 50 a 100 metrov, Mária Zuzkinová za 1.miesto v hode granátom na cieľ a Janka Mendelová za 1.miesto v streľbe zo vzduchovky.

Pozvanie na výstavu a posedenie prijala aj starostka obce, Erika Vrabcová. Pani starostka vo svojom príhovore všetkým poďakovala za prácu, ktorú robia pre našu obec, ako aj pre svoje rodiny a zaželala každému ešte veľa zdravia.

„Smiech je korenie života. Život je pohyb. Pohyb je život!“

Autor: Ľubomír Žila


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.10.2019
Mesiac úcty k starším znásobuje význam sociálnej politiky v samospráve
Združenie miest a obcí Slovenska v súvislosti so vstupom do mesiaca, ktorý už tradične patrí úcte starším zdôrazňuje, že starnutie populácie znásobuje význam dlhodobej a udržateľnej sociálnej politiky.
viac
09.11.2019
Zborový výlet CZ ECAV Príbovce
Cirkevný zbor Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania Príbovce zorganizoval 6. novembra 2019 pre svojich členov zborový výlet do Kremnice. Cieľom ich cesty bola putovná výstava „Biblia na cestách“ inštalovaná v týchto dňoch v Mestskom kultúrnom stredisku v Kremnici.
viac
17.01.2020
Výstava Cesta na Mesiac v Kysuckom múzeum v Čadci
Kysucké múzeum v Čadci v spolupráci s Technickým múzeom v Košiciach pripravilo pre návštevníkov putovnú výstavu Cesta na Mesiac, ktorú si budú môcť od 13. 1. do 1. 3. 2020 prehliadnuť v hlavnej budove Kysuckého múzea v Čadci.
viac
01.05.2021
Múzeum opäť sprístupňuje výstavu Socialistické Kysuce alebo Takto sme žili
Kysucké múzeum v zrekonštruovaných priestoroch Vlastivedného múzea v Krásne nad Kysucou opätovne sprístupnilo výstavu „Socialistické Kysuce alebo Takto sme žili,“ ktorá návštevníkom priblíži najdôležitejšie momenty z obdobia socializmu v rokoch 1948 – 1989.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %