Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
25.08.2015 02:46

V Prievidzi revitalizujú obe námestia, zmeny čakajú aj športovú halu


Prievidza by mala tento rok ešte viac opeknieť.


V Prievidzi v tomto roku uskutočnia viaceré významné investičné akcie.


Obnova časti Námestia slobody s vodnými prvkami si vyžiada sumu 350 500 €. V súčasnosti prebieha proces verejného obstarávania na zhotoviteľa stavby. Na revitalizáciu verejných priestranstiev - Námestia J. C. Hronského pred Magurou získalo mesto finančné prostriedky z eurofondov. Mesto sa bude na projekte podieľať kofinancovaním v sume 45 000 €.Viaceré významné investície v roku 2015 budú zabezpečovať Technické služby mesta Prievidza, ktoré v tomto roku prevezmú správu prievidzských cestných komunikácií. Ráta sa s vybudovaním verejného osvetlenia na Ulici Na Stráňach ako aj výstavbou osvetlenia na ďalších vybraných priechodoch pre chodcov.Opraviť by sa v tomto roku mali aj ďalšie cestné komunikácie. Kompletne rekonštrukcia čaká Ul. A. Bednára, Ul. J. Palárika a Poľnú ulicu. Projekt je celkovo vyčíslený na sumu 580 796 €. Radnica v tomto roku počíta aj s opravami chodníkov v celom meste. V súčasnosti je už spracovaný zoznam požiadaviek jednotlivých výborov volebných obvodov. Rozpočet tiež ráta s financovaním výstavby ďalších parkovacích miest v meste, a to v každom volebnom obvode v celkovej sume 60 000 €.V oblasti športu má prioritu vybudovanie šatní a sociálnych zariadení na futbalovom štadióne vo Veľkej Lehôtke v hodnote 25-tisíc €. V súčasnosti sa pracuje na projektovej dokumentácii. Futbalový štadión sa nachádza v aktívnom zosuvnom území, kde sa v súčasnosti končia sanačné práce na zosuvných územiach. Následne bude zabezpečený monitoring územia. Potom sa bude pokračovať v inžinierskej činnosti – t. j. vydaní stavebného povolenia. V tomto roku sa počíta aj s realizáciou projektu osvetlenia v športovej hale v hodnote 40 000 €V oblasti kultúry sa okrem podieľania sa na organizovaní významných podujatí mesto počíta aj s investovaním do výmeny okien na kultúrnom dome v Malej Lehôtke.Ráta sa tiež s ďalšími investíciami do domu smútku na Mariánskej ulici. Po uskutočnení čiastkových opráv zostáva ešte podľa vypracovaného projektu opraviť strechu, vymeniť výplne okien a opraviť exteriérovú omietku. Cena za tieto práce je vyčíslená na čiastku 30 000 €. V súčasnosti pokračujú práce na rozšírení cintorína výstavbou Sektoru K - urnové steny.

Autor: Milan Šimák


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.04.2024
Múzeum Bojnice pripravuje ďalší ročník podujatia so strašidlami
Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice pripravuje ďalší ročník strašidelného podujatia. Hororovo-romantický príbeh Spiritus Mortis vzniká v medzinárodnej spolupráci, prináša nový pohľad na estetiku aj inovatívny prístup k spôsobu hrania.
viac
13.04.2024
Za 20 rokov zrealizovali zdravotní klauni vyše 32-tis.klauniád
Zdravotní klauni z občianskeho združenia Červený nos Clowndoctors počas svojho pôsobenia zrealizovali na Slovensku už vyše 32.000 klauniád. Pri príležitosti 20. výročia založenia občianskeho združenia o tom informovala Martina Dobšinská Novomestská zo združenia.
viac
12.04.2024
V obci Štrba pribudli špeciálne kontajnerové stojiská odolné voči medveďom
V obci Štrba pribudli špeciálne kontajnerové stojiská odolné voči medveďom. Štefánia Srebalová z tamojšieho obecného úradu na webovej stránke obce informovala, že inštaláciu na základe súhlasu samosprávy zabezpečila Správa Tatranského národného parku (TANAP).
viac
13.04.2024
NKN spúšťa nový grantový program Eko ďalej
Nitrianska komunitná nadácia (NKN) spúšťa nový grantový program Eko ďalej. Žiadatelia môžu v rámci neho získať na rôzne ekologické projekty dotáciu do výšky 2500 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %