Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
18.01.2021 10:20

V Prievoze vznikne komunitné nájomné bývanie pre seniorov


Csákyho kaštieľ v Prievoze.


V bratislavskom Prievoze na Parkovej ulici vznikne komunitné nájomné bývanie pre seniorov.


V tichej lokalite rodinných domov v susedstve Csákyho kaštieľa vyrastie na mestskom pozemku bytový súbor zložený z ôsmich menších objektov usporiadaných tak, aby vytvárali prirodzený priehľad na kaštieľ pri vstupe do areálu. Informoval o tom mestský Metropolitný inštitút Bratislavy (MIB).

Víťazný návrh od architektonického tímu Superatelier prináša osem menších objektov s 20 jednoizbovými a desiatimi dvojizbovými bytmi. „Návrh citlivo, ale zároveň presvedčivo reaguje na existujúce prostredie. Vďaka jeho menšej mierke nekonkuruje objektu kaštieľa, nenarúša parkový charakter jeho okolia a pritom stále umožňuje vznik dostatočného množstva kvalitných bytov,” uviedol riaditeľ sekcie súťaží MIB Peter Lényi.

Komunitný charakter návrhu prepája novovytvorené centrálne nádvorie zimnou záhradou, ktorá bude ponúkať širokú škálu aktivít. V nádvorí sa bude koncentrovať spoločenský život obyvateľov, cez nádvorie budú zároveň aj vchádzať domov.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.04.2017
Stanovisko hlavného mesta k výstavbe bytových náhrad Pri kríži
Primátor berie na vedomie hlasovanie poslancov, pri svojom rozhodovaní však musí postupovať tak, aby konal v záujme všetkých obyvateľov Bratislavy a zároveň tak, aby prijaté uznesenia neboli v rozpore so zákonom  či v rozpore s efektívnym a hospodárnym nakladaním s majetkom mesta.
viac
29.06.2020
Bratislava spúšťa dostupné nájomné bývanie pre rodiny a seniorov bez domova
Mesto Bratislava ako jedna z prvých samospráv na Slovensku začína v deviatich vyčlenených bytoch realizovať jedinečný pilotný projekt ukončovania bezdomovectva prostredníctvom dostupného mestského nájomného bývania a sociálnej podpory.
viac
04.05.2021
Bratislava pozastavuje práce na projekte nájomného bývania v Prievoze
Mesto Bratislava pozastavuje práce na projekte komunitného nájomného bývania pre seniorov v ružinovskom Prievoze na Parkovej ulici. Na sociálnej sieti to oznámil bratislavský primátor Matúš Vallo.
viac
24.08.2023
Mesto Bratislava začína s výstavbou nájomných bytov na Muchovom námestí
Mesto Bratislava začína s výstavbou nájomných bytov na Muchovom námestí v Petržalke. V prvej etape má pribudnúť 52 klasických nájomných bytov a 51 náhradných bytov pre reštituentov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %