Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
14.07.2017 03:44

V programe Zelené oči možno požiadať o grant do konca augusta


Ilustračná snímka: (tsk).


Obce a nimi zriadené rozpočtové a príspevkové organizácie, ale aj podnikatelia s projektom s verejnoprospešným účelom môžu poslednýkrát v tomto roku využiť možnosť získať grant v maximálnej výške 2000 eur z grantového programu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).


O prostriedky z environmentálneho grantu TSK Zelené oči môžu záujemcovia požiadať do konca augusta.       

Zelené oči je grantový program na podporu environmentálnych projektov TSK, ktorý ponúka environadšencom získať finančné prostriedky na svoje projekty. Granty sú poskytované na základe Všeobecného záväzného nariadenia schváleného zastupiteľstvom TSK. "Účelom vzniku grantu Zelené oči bola snaha TSK podporiť aktivity a činnosti obyvateľov kraja, ktoré sú zamerané na ochranu a zlepšenie stavu životného prostredia," uviedol predseda TSK Jaroslav Baška.      

Z environmentálneho grantového programu Zelené oči bolo v tomto roku podporených už 10 projektov v celkovej hodnote 15 292 eur. V rámci druhého tohtoročného kola prišlo na Úrad TSK ďalších 20 žiadostí. Najväčší záujem zo strany žiadateľov je o projekty z oblasti podpory priamych aktivít - výsadbu zelene a realizáciu záhrad, ktoré zahŕňajú prírodné prvky ako napr. jazierka, hmyzie hotely, pocitové chodníky, komposty a bylinkové špirály.      

"Celkovo bolo v rozpočte na rok 2017 na grantový program Zelené oči vyčlenených 45 000 eur, pričom doteraz z neho bolo vyčerpaných 25 634 eur. Pre potenciálnych žiadateľov tak zostáva nevyčerpaná alokácia vo výške 19 366 eur," doplnila koordinátorka projektu Zelené oči Dana Gavalierová.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.04.2017
Neváhaj a pošli svoj návrh projektu aj ty!
Participatívny rozpočet Trenčianskej župy ti pomôže zhmotniť nápady.
viac
19.09.2017
Z grantového programu Šariš ľuďom rozdelia na projekty 16 000 eur
Projekty, ktoré podporujú rozvoj cestovného ruchu v Prešovskom kraji a pomáhajú revitalizovať symboly kraja, majú šancu získať finančnú podporu v rámci grantového programu Šariš ľuďom od Pivovarov Topvar prostredníctvom Komunitnej nadácie Veľký Šariš.
viac
29.11.2017
Environmentálny grantový systém TSK má za sebou ďalší rok
Grantový systém Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) s názvom Zelené oči má za sebou ďalší rok. Podávať žiadosti bolo po novom možné len do konca augusta. TSK pristúpil k zmene termínu podávania žiadostí z dôvodu, aby sa navrhované projekty stihli zrealizovať do konca roka.
viac
21.07.2018
Žiadať o financie ešte možno prostredníctvom grantu Zelené oči
Dve z troch dotačných schém TSK sú pre tento rok už uzatvorené. Získať financie v rámci grantového systému Zelené oči je ešte stále možné do konca augusta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %