Nedeľa 19.05.2024
Dnes má meniny 
Gertrúda
°C
11.03.2022 02:25

V Púchove má vzniknúť inovačné a kreatívne centrum strednej školy a univerzity


Snímka zdroj: (tasr).


V Púchove vznikne spoločné inovačné a kreatívne centrum Spojenej školy Púchov a Fakulty priemyselných technológií Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka (TnUAD).


Ako informoval predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška, centrum bude jedným z najväčších projektov v oblasti školstva, ktorý chce TSK zrealizovať v nasledujúcom programovom období. Financovať ho chce z Operačného programu Slovensko, ale aj zo zdrojov dostupných z plánu obnovy.

„V spolupráci s univerzitou pripravujeme spoločný komplexný projekt, tzv. stredoškolsko-vysokoškolský kampus, dôraz v ňom kladieme na využitie moderných technológií a prvkov environmentálneho charakteru. Naším hlavným cieľom je vytvoriť priaznivé prostredie na rozvoj kreatívneho talentu a technologických inovácií,“ doplnil Baška.

Na projekte spoločne participujú okrem Trenčianskeho samosprávneho kraja, Trenčianskej univerzity A. Dubčeka v Trenčíne, Spojenej školy v Púchove, fakulty priemyselných technológii v Púchove aj mesto Púchov a významné firmy v regióne.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.07.2017
TSK ako prvý zo žúp stavia špecializované zariadenie pre autistov
Centrum bude prvým špecializovaným zariadením svojho druhu v kraji a jedným z mála na Slovensku. Takmer 4 mesiace pred jeho plánovaným skolaudovaním dopyt po službách, ktoré bude poskytovať, prevyšuje jeho stanovenú kapacitu.
viac
23.10.2017
Regionálna samospráva pripravuje unikátne Kreatívne centrum
Košický samosprávny kraj intenzívne pripravuje vybudovanie Kreatívneho centra v centre Košíc, v areáli bývalej tabakovej továrne na Strojárenskej ulici č. 3, ktorý je v jeho vlastníctve.
viac
07.12.2022
Nitra pokračuje v rekonštrukcii objektov pre kreatívne centrum
Na Martinskom vrchu v Nitre pokračujú aj cez zimu stavebné práce na rekonštrukcii objektov, ktoré budú slúžiť novému kreatívnemu centru. V roku 2020 získalo mesto na jeho vybudovanie 15,5 milióna eur z prostriedkov Integrovaného regionálneho operačného programu.
viac
20.01.2023
V Púchove vznikne unikátny stredoškolsko-vysokoškolský kampus
Prepojenie stredoškolského a vysokoškolského vzdelávania v Púchove je hlavným cieľom projektu Edutech Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka (TnUAD) v Trenčíne a Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %