Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
26.04.2016 03:02

V Rači začína projekt Adoptuj si ihrisko


Ihrisko na Hagarovej ulici.


Občania teraz majú možnosť adoptovať si niektoré z verejných detských ihrísk a stať sa ich správcami.


Na zlepšenie a zjednodušenie vzťahu medzi samosprávou a občanmi rozbieha Rača akciu s názvom „Adoptuj si ihrisko“, ktorá má zintenzívniť komunikáciu a priamy dosah občanov na tunajší miestny úrad. „Človek, ktorý si adoptuje niektoré detské ihrisko, by ho mal mať pod dohľadom, pravidelne ho navštevovať, poznať aj ostatných návštevníkov a prípadné problémy nahlasovať priamo konkrétnemu úradníkovi,“ hovorí vedúca oddelenia životného prostredia Anna Jusková, ktorá v tejto akcii vidí uľahčenie komunikácie ľudí s úradníkmi. Správca by mal dohliadať na vhodné správanie sa návštevníkov, naťahovanie plachty na pieskovisko a podobne.

„Samozrejme nechceme od obyvateľov, aby suplovali úlohu samosprávy. Chceme dosiahnuť najmä to, aby sme sa o prípadných závadách alebo problémoch dozvedeli rýchlejšie a operatívnejšie vedeli reagovať. Ľudia sa totiž často spoliehajú, že poškodenú preliezku, hojdačku alebo kolotoč nahlási niekto iný. Takto sa budú podnety zbierať u jedného človeka, ktorý bude mať priamy kontakt na úradníka na oddelení životného prostredia,“ doplnil starosta Rače Peter Pilinský.

Mestská časť chce takto do adopcie ponúknuť svoje najexponovanejšie detské ihriská, teda ihrisko na Kubačovej, Kafendovej, Gelnickej, Plickovej, Tbiliskej, Na úžinách, Hubehého, na Hagarovej ulici a na Pasekách. Záujemcovia o adopciu ihriska môžu mestskú časť kontaktovať prostredníctvom mailovej adresy miroslav.marko@raca.sk

Autor: (mik)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.05.2016
V mestskej časti Vrakuňa pribudnú nové cyklotrasy
V bratislavskej Vrakuni vzniknú nové cyklotrasy. Mestské zastupiteľstvo schválilo 38 750 eur z rozpočtu hlavného mesta na realizáciu cyklistických projektov v tejto mestskej časti.
viac
28.06.2016
Rača upozorňuje na riziko vzniku požiarov, obáva sa situácie z minulého roku
Mestská časť Rača chce v súvislosti s horúčavami vystríhať obyvateľov Rače a návštevníkov okolitých vinohradov a lesov pred požiarmi, ktoré sa po minulom roku stali mementom pre všetkých Račanov.
viac
06.12.2019
Primátor a starostovia navrhujú zvýšenie dane z nehnuteľnosti
Primátor Bratislavy Matúš Vallo spolu so starostami 17 bratislavských mestských častí (MČ) navrhuje zvýšiť daň z nehnuteľnosti na území hlavného mesta zvýšením sadzby tejto dane.
viac
22.08.2020
Petržalka vyhlásila verejnú zbierku školských pomôcok
Bratislavská Petržalka spúšťa od pondelka (24. 8.) verejnú zbierku školských pomôcok pre deti zo sociálne slabších rodín.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %