Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
25.04.2024 07:55

V rámci 14. výzvy fondu Máme radi východ prerozdelia 12-tis. eur


Máme radi východ


Karpatská nadácia otvára grantový program Máme radi východ. Organizácie a združenia v obciach v Košického samosprávneho kraja a Prešovského samosprávneho kraja majú možnosť získať finančnú podporu.


Podporu získajú projekty, ktoré prispievajú k zdravému životnému štýlu, neformálnej kultúre a zlepšovaniu života v obciach i mestách. Tieto projekty majú byť komunitné a verejne prístupné.

Hlavnými témami projektov by mali byť:

- Zdravý životný štýl a športové aktivity: projekty a podujatia, ktoré motivujú ľudí k zdravému životnému štýlu, aktívnemu pohybu a tráveniu času; organizovanie športových, turistických podujatí.

- Rozvoj kultúry a tvorivosti v regióne: projekty a iniciatívy, ktoré posilňujú kultúrnu identitu východného Slovenska a podporujú tvorivosť a umenie v komunitách; organizovanie umeleckých workshopov, kultúrnych festivalov, vytváranie verejných umeleckých diel.

- Stretávanie ľudí, budovanie komunít a aktívne trávenie voľného času: iniciatívy, ktoré vytvárajú priestor na stretávanie ľudí, budovanie rôznorodých udržateľných komunít a aktívne trávenie voľného času; organizovanie spoločenských podujatí, vzdelávacích workshopov alebo komunitných projektov.

- Podpora inklúzie a tolerancie: projekty, ktoré prispievajú k inklúzii a vzájomnému rešpektu v spoločnosti, pomáhajú budovať vzťahy založené na porozumení a tolerancii medzi rôznymi komunitami a tým posilňujú sociálnu súdržnosť.

Maximálna výška grantu na jeden projekt je 3000 eur. V programe prerozdelia spolu 12 000 eur, uzávierka podávania projektov je 19. mája 2024. Podrobnejšie informácie nájdete TU.

Autor: (Zdroj: Karpatská nadácia, ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.10.2020
Karpatská nadácia podporí základné školy a učiteľov na východnom Slovensku
Karpatská nadácia finančne podporí základné školy a učiteľov na východnom Slovensku. Školy, ktoré chcú urobiť svoj vzdelávací proces kreatívnejší a pútavejší, majú možnosť získať od nadácie finančnú podporu v rámci programu Škola budúcnosti.
viac
19.01.2021
Karpatská nadácia poskytne podporu v programe Škola napriek korone
Karpatská nadácia opäť otvára program Škola napriek korone s cieľom podporiť nápady, ktoré by pomohli riešiť potreby prerušeného vzdelávacieho procesu.
viac
15.04.2021
Grantový program „Máme radi východ 2021“ je otvorený
Mimovládne neziskové organizácie z košického a prešovského kraja sa môžu uchádzať o finančnú podporu z Karpatskej nadácie.
viac
11.10.2021
Druhé kolo výzvy Ideathonu Máme radi východ je otvorené
Karpatská nadácia otvára 2. kolo grantovej výzvy, ktorá ponúka finančnú podporu na realizáciu vytvorených nízkonákladových riešení. O podporu môžu požiadať všetci, ktorí chcú ponúknuté riešenia preniesť do reality. Výzva je otvorená do 17. októbra 2021.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %