Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
04.12.2017 08:49

V rámci grantového programu Šariš ľuďom rozdelili 16 000 eur


Na snímke pivovar Šariš.


Šesť neziskových organizácií uspelo v grantovom programe Šariš ľuďom, v rámci ktorého si rozdelia 16 000 eur. O finančnú podporu sa uchádzalo 20 žiadateľov.


Pätnásty ročník súťaže bol orientovaný na projekty, ktoré podporujú rozvoj cestovného ruchu a pomáhajú revitalizovať pamiatky, krásy alebo iné symboly Prešovského kraja. Grantový program organizuje Komunitná nadácia Veľký Šariš, finančne podporuje Pivovar Šariš.       

Ako informoval manažér pivného závodu Ján Čerkala, v tomto ročníku sa rozhodli pre zmenu pravidiel. Výška finančnej podpory tentoraz nebola limitovaná, čím chceli prispieť k väčšiemu pozitívnemu dosahu na región.       

"Každý z týchto 15 rokov je veľmi zaujímavý a tento posledný bol práve tým, že projekty mali veľmi vysokú úroveň a bol problém vybrať naozaj tie najlepšie. Nekončí to tým, že oceníme nejaký projekt a nevieme, čo sa deje. Na väčšinu projektov, keď sa začínajú, alebo keď sú spustené do života, sa ideme pozrieť. Myslím si, že ľudia to veľmi oceňujú, pretože väčšina týchto projektov zanecháva nejakú stopu v tomto regióne," povedal Čerkala.       

Víťazné projekty sú zamerané na obnovu bašty Alžbetka na Hrade Šariš, kam pôjde najvyššia čiastka 5500 eur, tiež na podporu Prešovského hradného maratónu (2440 eur), spojenie regiónov Spiš – Šariš turistickou trasou (1500 eur), dobudovanie náučno-poznávacieho Brezovského turistického chodníka (800 eur). Naplánované je aj obstaranie píšťal registra pre rekonštrukciu prešovského Svätomikulášskeho organa (3800 eur) i podpora Kláštorného dňa v Červenom Kláštore (1960 eur).       

"Teší nás, že môžeme byť súčasťou programu, ktorý podporuje projekty s ambíciou zlepšovať život v našom kraji. Aj účasť na tomto ročníku je pre nás jasným signálom, že stále sú medzi nami inšpiratívni ľudia, ktorí chcú urobiť niečo nielen pre seba, ale aj prešovský región," uviedla Štefánia Lenzová, správkyňa Komunitnej nadácie Veľký Šariš.       

Víťazné projekty vybrala komisia programu Šariš ľuďom zložená zo zástupcov uvedeného pivovaru, členov Správnej rady Komunitnej nadácie Veľký Šariš a miestnych odborníkov pre regionálny rozvoj.       

Od začiatku grantového programu pivovar daroval takmer 300.000 eur na celkovo 146 projektov. Prvých desať rokov ešte pod hlavičkou Občianska voľba, neskôr už pod názvom Šariš ľuďom.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.11.2016
Dotačná schéma pre turizmus je spustená
BSK 9. novembra zverejnil výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácií z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy na podporu turizmu pre rok 2017.
viac
19.09.2017
Z grantového programu Šariš ľuďom rozdelia na projekty 16 000 eur
Projekty, ktoré podporujú rozvoj cestovného ruchu v Prešovskom kraji a pomáhajú revitalizovať symboly kraja, majú šancu získať finančnú podporu v rámci grantového programu Šariš ľuďom od Pivovarov Topvar prostredníctvom Komunitnej nadácie Veľký Šariš.
viac
18.09.2018
TTSK podporí cyklotrasy na Záhorí sumou 81 000 eur
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) podporil samosprávy v okresoch Senica a Skalica celkovou sumou 81 000 eur na obstaranie projektovej dokumentácie pre vznik nových cyklochodníkov v dĺžke približne 24 kilometrov. Informovala o tom riaditeľka odboru financií TTSK Anna Mierna.
viac
25.08.2020
Krajskí poslanci rozdelili v rámci výzvy pre región 2,2 milióna eur
Rozvoj cyklodopravy a cykloturizmu, výstavbu športovísk a zvýšenie kvality v sociálnych službách a paliatívnej starostlivosti podporili na svojom rokovaní v pondelok (24. 8.) prešovskí krajskí poslanci sumou 2,2 milióna eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %