Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
18.02.2020 03:55

V rámci Zeleného vzdelávacieho fondu prijalo MŽP 60 žiadostí o finančnú podporu


Logo.


V treťom ročníku Zeleného vzdelávacieho fondu prijalo Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR zatiaľ 60 žiadostí s výškou podpory 434 152 eur. Informoval o tom Slavomír Held z odboru komunikácie MŽP.


Po odbornom hodnotení a po rokovaní komisie fondu bol schválený zoznam 25 projektov neformálnej environmentálnej výchovy. Výška podpory predstavuje 125 050 eur, priblížil Held. Sedemnásť projektov má regionálny charakter a osem celoslovenský. MŽP prispelo sumou 50 000 eur.       

Medzi podporované témy patria projekty zamerané na ochranu ovzdušia, zmenu klímy, obehové hospodárstvo, ochranu biodiverzity či zdravé a udržateľné budovy.      

„Podporené projekty neformálnej environmentálnej výchovy nielenže zvyšujú environmentálne povedomie, ale budujú aj aktívny prístup k životnému prostrediu,” uviedol štátny tajomník envirorezortu Norbert Kurilla.      

Prostredníctvom Zeleného vzdelávacieho fondu bolo počas prvých dvoch ročníkov podporených viac ako 50 projektov za 313 000 eur pre tretí sektor. „Ide o finančne malé projekty, ale veľkého významu. Najmenšie subjekty nemajú na trhu veľa príležitostí pre získanie podpory na environmentálne vzdelávanie,” poznamenal Kurilla.       

Zelený vzdelávací fond je zriadený pri Slovenskej agentúre životného prostredia na základe rozhodnutia ministra životného prostredia SR, vysvetlil Held. Jeho účelom je podpora rozvoja environmentálnej výchovy, vzdelávania a osvety na Slovensku.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.12.2017
Desiatky mimovládnych organizácií požiadali o príspevok na envirovýchovu
Desiatky mimovládnych organizácií požiadali o príspevok na envirovýchovu zo Zeleného vzdelávacieho fondu. Ministerstvo životného prostredia SR (MŽP SR) od októbra 2017 prijímalo žiadosti o podporu projektov zameraných na environmentálnu výchovu, vzdelávanie a osvetu.
viac
10.01.2019
Záujemcovia majú posledné dni na zaslanie žiadostí
Druhý ročník Zeleného vzdelávacieho fondu už budúci týždeň uzatvára možnosť predkladať žiadosti o podporu výchovno-vzdelávacích aktivít.
viac
18.05.2022
Rozvoj environmentálnej výchovy má podporiť Zelený vzdelávací fond
Rozvoj environmentálnej výchovy, vzdelávania a osvety na Slovensku má podporiť Zelený vzdelávací fond. Žiadatelia môžu o dotáciu požiadať vo výške od 1000 do 5000 eur.
viac
06.04.2023
Do konca apríla je možné žiadať o dotáciu zo Zeleného vzdelávacieho fondu
Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR prostredníctvom Slovenskej agentúry životného prostredia vyhlásilo už 5. ročník Zeleného vzdelávacieho fondu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %