Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
28.01.2020 02:55

V Revúcej chcú zastrešiť ľadovú plochu a postaviť novú športovú halu


Ilustračná snímka, zdroj: Revúcke Listy ONLINE


Zastrešenie existujúcej ľadovej plochy a výstavba novej multifunkčnej športovej haly sú dva najdôležitejšie body projektu športového areálu, na ktorý získalo mesto Revúca účelovú dotáciu od štátu vo výške zhruba 3,75 milióna eur.


Ako TASR povedal primátor Július Buchta, v súčasnosti sa realizuje príprava architektonickej štúdie, so stavebnými prácami by sa mohlo začať na jeseň alebo koncom aktuálneho roka.       

„Dotáciu sme dostali v podstate dvakrát. Ako prvé to bolo 1,75 milióna eur na športovú halu a potom dva milióny eur na dobudovanie športovo-oddychového areálu. Máme tam totiž umelú ľadovú plochu, ktorú potrebujeme zastrešiť, a tým, že sme dostali peniaze aj na halu, z toho urobíme jeden komplex,“ vysvetlil primátor.       

Dodal, že pri spomínanej ľadovej ploche pred troma rokmi už vymenili technológiu. „Takže teraz ju zakryjeme a k tomu sa pristaví moderná športová hala. Vzadu chceme vytvoriť oddychovú zónu vrátane vybavenia, ihrísk či parkovísk,“ načrtol Buchta.       

Ako ďalej spomenul, mesto pri vypracovaní štúdie stanovilo podmienku, aby projekt nestál viac ako 3,75 milióna eur, keďže samospráva nemá na tento účel ďalšie vlastné prostriedky. Druhou podmienkou bolo, že nová hala musí byť udržateľná z pohľadu prevádzky.       

„To znamená použitie tepelných čerpadiel a všetkých nízkoenergetických zariadení, aby sme ju mohli lacno prevádzkovať. Tretia podmienka bola, aby hala bola dostatočne veľká a použiteľná na všetky športy, teda volejbal, florbal či hádzanú,“ priblížil primátor s tým, že nový športový stánok bude okrem športu bude využívaný aj na kultúrne účely, napríklad na rôzne koncerty a iné podujatia.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.02.2017
V Želiezovciach chcú vybudovať viacúčelovú športovú halu
Mesto Želiezovce a jeho občania majú záujem o vybudovanie nového viacúčelového športového centra pre deti a mládež, ktorého súčasťou by bola aj ľadová plocha, keďže s takouto ponukou samosprávu listom oslovil Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH).
viac
22.02.2021
Nová tréningová hokejová hala bude stáť viac ako 4,7 milióna eur
Do konca tohto roka chce mesto Poprad postaviť modernú tréningovú hokejovú halu, ktorá bude súčasťou tamojšieho zimného štadióna.
viac
14.09.2022
Výstavba novej športovej haly napreduje, dokončená má byť koncom roka
V meste Revúca napreduje projekt vybudovania športovo-rekreačného areálu za približne 3,75 milióna eur.
viac
17.05.2023
Mesto vrátilo dotáciu na športovú halu, projekt dokončiť nestihli
Mesto Revúca vrátilo vyše troch miliónov eur z účelovej dotácie, ktorá bola určená na výstavbu multifunkčnej športovej haly a prestrešenie ľadovej plochy. Dotáciu samospráva získala v roku 2019, financie mohla čerpať do konca vlaňajšieho roka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %