Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
05.03.2018 06:37

V Rimavskej Bani vďaka príspevku 30-tis. eur zrekonštruujú hasičskú zbrojnicu


Ilustračná snímka


Hasičská zbrojnica v obci Rimavská Baňa v okrese Rimavská Sobota, ktorú využíva miestny Dobrovoľný hasičský zbor (DHZ), sa v tomto roku dočká rekonštrukcie. Na tento účel samospráva získala dotáciu 30.000 eur zo štátneho rozpočtu prostredníctvom rozpočtovej kapitoly Ministerstva vnútra SR.


Podľa slov starostky Eleny Polóniovej je celkový rozpočet rekonštrukcie na úrovni 39.000 eur, ale veria, že vďaka verejnému obstarávaniu bude cena nakoniec nižšia.       

"Je to hasičská zbrojnica bez prívodu vody. Čiže v rámci tejto rekonštrukcie tam vodu privedieme a vybudujeme aj sociálne zariadenia a sprchu, aby hasiči mohli po zásahu urobiť priamo v zbrojnici základnú hygienu," priblížila starostka s tým, že obnovu zbrojnice chcú zrealizovať ešte v tomto roku, za ideálnych okolností by radi začali v máji.

Okrem vhodnejších priestorov pre ľudí vzniknú podľa starostky rekonštrukciou zbrojnice i lepšie podmienky na uskladnenie zásahovej techniky. "Keďže máme nové hasičské vozidlo Iveco, tak ho potrebujeme mať stále v prevádzkyschopnom stave. Je preto potrebné, aby bola zabezpečená napríklad vykurovaná garáž," podotkla starostka a dodala, že doteraz budova nebola ani zateplená.       

DHZ Rimavská Baňa bol založený v roku 1900 a od roku 1905 oficiálne funguje bez prestávky až do dnešných dní. V súčasnosti má 17 členov, ktorí majú k dispozícii vozidlo Iveco Daily s protipovodňovým vozíkom a staršiu Aviu. Rimavskobanskí dobrovoľní hasiči okrem zásahov pri živelných pohromách a požiaroch pomáhajú tiež pri organizácii všetkých obecných športových a kultúrnych akcií.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.05.2018
Budova zdravotného strediska v R. Bani môže slúžiť i ako komunitné centrum
Budova zdravotného strediska v Rimavskej Bani v okrese Rimavská Sobota môže v budúcnosti po plánovanej rekonštrukcii slúžiť aj ako komunitné centrum. Podľa slov starostky obce Eleny Polóniovej celkový rozpočet na obnovu a prestavbu tohto objektu je navrhnutý vo výške 270.000 eur.
viac
25.01.2019
Dobrovoľní hasiči v obci Kokšov-Bakša majú vynovenú hasičskú zbrojnicu
Obnova hasičskej zbrojnice v obci Kokšov-Bakša v okrese Košice-okolie si vyžiada približne 88.000 eur. Ako pre TASR povedal starosta Mikuláš Hudák, hotová má byť na prelome mesiacov január a február.
viac
21.01.2020
V Očovej finišujú s obnovou vyše 60-ročnej hasičskej zbrojnice
V Očovej v okrese Zvolen finišujú s obnovou vyše 60-ročnej hasičskej zbrojnice. Podstatnú časť z rozpočtu asi 200-tis. eur hradí obec.
viac
21.09.2022
Mesto rekonštruuje hasičskú zbrojnicu, pristaví tam i garáž
Dobrovoľní hasiči z Partizánskeho budú do konca roka mať k dispozícii väčšie priestory. Do prístavby dvojgaráže a rekonštrukcie požiarnej zbrojnice v mestskej časti Veľké Bielice samospráva investuje viac ako 70 000 eur. Informoval o tom primátor Jozef Božik.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %