Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
20.01.2022 01:40

V Rusovciach sa chystá rozsiahly developerský projekt


Ilustračná snímka.


V bratislavských Rusovciach plánuje niekoľko investorov rozsiahly developerský projekt, ktorý počíta s výstavbou 18 polyfunkčných objektov a nízkopodlažnej individuálnej obytnej zástavby v podobe 91 rodinných domov.


Projekt sa má realizovať severne od Irkutskej ulice, blízko cesty I/2. Vyplýva to zo zámeru, ktorý predložili na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA).

Zámer rieši dopravnú a technickú infraštruktúru potrebnú pre následnú realizáciu polyfunkčných objektov a rodinných domov. "Investičný zámer prináša do územia nové plochy bývania s doplnkovou občianskou vybavenosťou pre širšie vrstvy obyvateľstva," uvádzajú v dokumente. Medzi investormi sa tu na časť výstavby spomínajú spoločnosti, ako Freeheen, Ekoma - L, Slovak Real Estate a na ďalšiu časť výstavby Lucky angel.      Dotknuté územie o výmere 140 509 štvorcových metrov (m²) je na parcelách, ktoré sú definované ako orná pôda. V súčasnosti je plocha riešeného územia nezastavaná a z väčšej časti nevyužívaná na poľnohospodárske účely. "Nenachádzajú sa tu žiadne nadzemné stavebné objekty, ktoré by bolo potrebné asanovať, s výnimkou elektrického vedenia, ktoré bude premiestnené do novej polohy," píše sa v zámere.

Lokalita je prístupná z komunikácie I/2, ktorá ho lemuje zo západnej strany. Zo severu územie ohraničujú poľnohospodársky využívané plochy a ochranné pásmo protipovodňovej hrádze. Neďaleko pozemku sa nachádza Rusovské jazero.

Rodinné domy a polyfunkčné objekty majú byť jednopodlažné, maximálne dvojpodlažné stavby. Na parkovanie v areáli sa má vybudovať celkovo 469 parkovacích miest. Z toho 247 bude na parkovanie pri rodinných domoch, 193 na parkovanie pri objektoch so zmiešanou funkciou a 29 na parkovanie pri ihriskách či plochách verejnej zelene.

Celkové predpokladané náklady stavby sa pohybujú na úrovni 60 miliónov eur. Zámer má dva varianty. Rozdiel spočíva v celkovej výmere verejnej zelene, respektíve spevnených plôch, v rozsahu výsadby drevín a v odlišnom spôsobe odvádzania dažďových vôd z parkovacích miest v riešenom území.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.01.2021
Mesto Košice chce na Jesenského ulici stavať nájomné byty
Na Jesenského ulici v Košiciach by mohli vyrásť mestské nájomné byty. Mesto vyhlásilo súťaž návrhov na ich výstavbu, lehota na predkladanie ponúk uplynie 1. februára.
viac
12.02.2022
Hrnčiarske Zalužany chcú stavbou rodinných domov stabilizovať populáciu
Plánovanou individuálnou bytovou výstavbou (IBV) sa v obci Hrnčiarske Zalužany v okrese Poltár snažia zastabilizovať neustále sa znižujúci počet obyvateľov.
viac
13.06.2023
V Bernolákove plánujú postaviť 681 bytov, rodinné domy, lesopark i ambulancie
V Bernolákove v okrese Senec plánujú postaviť 681 bytov, rodinné domy, lesopark či ambulancie. Vzniknúť by tak malo bývanie pre asi 1500 ľudí.
viac
23.08.2023
Investor chce na západe Žiaru nad Hronom vybudovať novú štvrť s rodinnými domami
Na západnom okraji mesta Žiar nad Hronom by mohla vzniknúť nová štvrť s rodinnými domami. Pri ceste vedúcej do susednej obce Lovča chce developer vybudovať inžinierske siete a infraštruktúru pre viac ako stovku stavebných pozemkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %