Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
28.12.2021 12:35

V Ružinove by mohla pribudnúť nová materská škola


Ilustračná snímka.


V bratislavskom Ružinove by mohla pribudnúť nová materská škola (MŠ). Vzniknúť by mohla v nebytových priestoroch bytového domu v rámci projektu Nuppu Jasmiini na Hraničnej ulici.


Miestni poslanci v decembri schválili zámer na prenájom týchto priestorov. Starostu Ružinova Martina Chrena poverili rokovať o podmienkach s developerom a následne uzatvoriť zmluvu o nájme.

"Keďže ide o developerský projekt, kde sa sťahujú najmä mladé rodiny, táto lokalita potrebuje zariadenie tohto typu. Rokovania by sa mali začať čo najskôr. Naším plánom je, aby zariadenie bolo sprevádzkované od 1. septembra 2022, ak to situácia umožní, aj skôr," uviedla riaditeľka komunikačného oddelenia ružinovského miestneho úradu Tatiana Tóthová.

Doba nájmu bola zo strany poslaneckého zboru schválená na šesť rokov s možnosťou predĺženia o ďalšie dva roky. Výšku nájmu navrhuje zastupiteľstvo na maximálne 7,50 eura za štvorcový meter na mesiac s DPH, teda viac ako 26.300 eur za rok. Výška nájomného bude pevná počas celej doby nájmu. Nájomca bude zároveň povinný uhrádzať aj poplatky za služby spojené s užívaním nebytového priestoru. Poslanci zároveň schválili návrh nájomného za prináležiaci vonkajší priestor. "Zámer poslanci schválili jednomyseľne, za sumu 50 percent z trhovej ceny, pričom najskôr má ísť o prenájom, neskôr o vlastníctvo," doplnila Tóthová.

Mestská časť vyhlásila v auguste verejnú obchodnú súťaž na nájom priestorov budúcej materskej školy. Aj takto chce zvýšiť kapacity svojich škôlok, keďže na vybudovanie dostatočného počtu vo vlastnej réžii nemá dostatok priestorov ani financií. Do súťaže prišiel jeden návrh. Súťažná komisia ho však pre neúplnosť vyhodnotila ako neúspešný a mestská časť následne súťaž zrušila. Mestská časť však prejavila záujem pokračovať v rokovaniach s developerom, záujem rokovať deklaroval aj samotný developer.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.04.2020
Poslanci Lamača schválili od januára 2021 novú škôlku na Boroch
V lokalite Bory v rámci katastrálneho územia bratislavského Lamača by mala od 1. januára 2021 fungovať nová materská škola (MŠ).
viac
13.05.2022
V Trnávke v Ružinove by mala pribudnúť nová materská škola
V bratislavskom Ružinove by mala pribudnúť ďalšia materská škola (MŠ). Vzniknúť by mohla v Trnávke, v nebytových priestoroch projektu Ovocné sady, ktoré by sa po dokončení výstavby skolaudovali na škôlku.
viac
30.05.2023
Ružinov plánuje v septembri otvoriť škôlku v projekte Ovocné sady
Bratislavský Ružinov by mal v septembri otvoriť novú materskú školu (MŠ) v rámci projektu Ovocné sady. Vytvorené sú štyri triedy s kapacitou 80 miest i školskou jedálňou.
viac
02.08.2023
Ružinov otvorí novú MŠ, žiadosti je možné podávať do 13. augusta
Bratislavský Ružinov otvorí v septembri novú materskú školu (MŠ) na Ivanskej ceste, ktorá vznikla v rámci projektu Ovocné sady.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %