Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
05.03.2021 12:35

V Ružinove pribudnú červeno-biele nádoby na drobný elektroodpad


Ilustračná snímka: (tasr).


Bratislavský Ružinov sa pridá k samosprávam, na území ktorých sú osadené červeno-biele zberné nádoby na drobný elektroodpad, batérie a akumulátory.


Umiestené by mali byť zatiaľ v šiestich lokalitách, mestská časť verí, že sa vyhne problémom, s ktorými sa stretávajú niektoré iné samosprávy. Takéto stacionárne kontajnery sa pred časom rozhodli pre vandalizmus dočasne stiahnuť v Petržalke.

„Odpad je, samozrejme, problém v Ružinove, ako všade inde. Veľmi často sa nám stáva, že elektrické spotrebiče ľudia vyhadzujú na bežné kontajnerové stojiská, kam nepatria. Preto ma teší, že nadviažeme spoluprácu s firmou, ktorá drobný odpad zbiera,” uviedol starosta Ružinova Martin Chren.

Pripustil, že mestská časť má isté obavy, keďže stacionárne zberné nádoby sú určené výhradne na drobný elektroodpad. „Môžete tam vyhodiť fén či použité baterky, nemôžete tam vyhodiť chladničku,” poznamenal Chren poukazujúc na fakt, že skúsenosti z iných mestských častí hovoria o častom nerešpektovaní zo strany obyvateľov a zvážaní veľkých elektrospotrebičov. „Preto začíname v malom, so šiestimi lokalitami, a uvidíme, ako nám to bude fungovať,” doplnil.

Rovnaké kontajnery sa rozhodli dočasne stiahnuť v mestskej časti Petržalka, dôvodom bol opakujúci sa vandalizmus a poškodenie tretiny celkovo z 15 takýchto kontajnerov. Samospráva však so spoločnosťou ASEKOL SK pracuje momentálne na možnosti ich návratu, rieši sa tiež ich lepšie zabezpečenie. V pláne je pilotný projekt spustiť na jar.

„Oslovili sme niekoľko výrobcov nádob a rokujeme s nimi o výrobe nového typu kontajnerov, ktorý bude vhodnejší pri umiestňovaní do husto obývaných častí nielen Petržalky, ale aj iných mestských častí Bratislavy. Rovnako rokujeme o možnosti vybaviť kontajnery kamerovým systémom,” priblížil obchodný zástupca spoločnosti Tomáš Štefančík. S mestskou časťou chcú vytypovať aj nové lokality. Samospráva snahu o nájdenie riešenia víta a verí, že nové zabezpečenie kontajnerov odradí prípadných poškodzovateľov.  

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.06.2018
V meste osádzajú 20 špeciálnych kontajnerov na drobný elektroodpad
Banskobystričania môžu od júna triediť už aj nepotrebný drobný elektroodpad, akým sú napríklad fény, mixéry, kalkulačky, rádiá, telefóny, menšie elektrické náradie či hračky, ale i batérie a akumulátory. V meste postupne umiestnia 20 špeciálnych červeno-bielych kontajnerov.
viac
24.02.2020
Vo Zvolene pribudli červeno-biele kontajnery na drobný elektroodpad
Od februára je vo Zvolene k dispozícii 14 nových červeno-bielych kontajnerov na zber drobného elektroodpadu. Zvolen sa tak stáva 20 mestom na Slovensku, v ktorom boli takéto kontajnery umiestnené.
viac
09.12.2020
Zber drobného elektroodpadu od decembra už aj v Petržalke
Zvýšiť podiel vytriedenej zložky z komunálneho odpadu v Petržalke majú aj červeno-biele kontajnery určené na zber drobného elektroodpadu.
viac
30.05.2023
Ružinov plánuje v septembri otvoriť škôlku v projekte Ovocné sady
Bratislavský Ružinov by mal v septembri otvoriť novú materskú školu (MŠ) v rámci projektu Ovocné sady. Vytvorené sú štyri triedy s kapacitou 80 miest i školskou jedálňou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %