Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
16.09.2020 01:45

V Ružinove sa koncom mesiaca začne jesenné upratovanie


Ilustračná snímka.


V bratislavskom Ružinove sa koncom septembra začína tradičné jesenné upratovanie. Počas sobôt pristaví mestská časť na sídliská veľkokapacitné kontajnery, kde sa budú môcť obyvatelia opäť bezplatne zbaviť objemného odpadu.


Veľkorozmerný odpad je však potrebné priniesť do Ružinovského podniku verejno-prospešných služieb. Mestská časť o tom informuje na webovej stránke.      

Jesenné upratovanie sa začne v sobotu 26. septembra na Ostredkoch, Štrkovci a na Trnávke. Následne v sobotu 3. októbra sa budú môcť odpadu zbaviť obyvatelia z Prievozu, Pošne a Trávnikov. Upratovanie sa ukončí v sobotu 10. októbra, a to v Starom Ružinove, Ružovej doline a na Nivách.      

Samospráva zároveň obyvateľov informuje aj o ďalších akciách zameraných na zbavovanie sa rôzneho odpadu. Pripomína, že zbaviť sa nepotrebných elektrospotrebičov budú mať možnosť Ružinovčania aj v sobotu 19. septembra. Prihlásiť sa však musia vopred, čas majú ešte do stredy 16. septembra. Urobiť tak môžu elektronicky na e-mailovú adresu zber@ruzinov.sk alebo telefonicky na číslo 02/48 28 44 54.      

V deň odvozu je potrebné do 8.00 h vyložiť elektroodpad do vchodu bytového domu alebo za bránu rodinného domu a zároveň zabezpečiť vstup do týchto priestorov. To znamená, že nenechávať elektroodpad v bytoch, pivniciach či na povalách. Mestská časť zároveň upozorňuje, aby Ružinovčania nenechávali elektroodpad voľne na ulici. Neoprávnení zberači by ho mohli neodborne rozobrať a časti odpadu by mohli skončiť na čiernej skládke.      

Nepotrebný elektroodpad z ružinovských domácností sa bezplatne zbiera dvakrát ročne. Takto vyzbierané spotrebiče nekončia na skládkach, ale putujú na ekologickú recykláciu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.10.2017
V Handlovej začalo jesenné upratovanie
Ročne sa v meste vykonávajú dve celomestské upratovania. To prvé robili Handlovčania v apríli Počas jarného upratovania pod názvom „V Handlovej kvitnú kvety, nie smeti“ spoločnosť HATER - HANDLOVÁ spol. s r.o. odviezla 48,12 ton odpadu na skládku a autá zvážajúce odpad najazdili 867 km.
viac
17.09.2020
Na jesenné upratovanie bude v Prešove k dispozícii 100 kontajnerov
Celkovo 100 veľkoobjemových kontajnerov pristavia Technické služby mesta Prešov (TSmP) vo vybraných lokalitách Prešova. Vo štvrtok sa začína jesenné upratovanie, ktoré potrvá do utorka (13. 10.).
viac
09.12.2020
Zber drobného elektroodpadu od decembra už aj v Petržalke
Zvýšiť podiel vytriedenej zložky z komunálneho odpadu v Petržalke majú aj červeno-biele kontajnery určené na zber drobného elektroodpadu.
viac
04.12.2023
Počas jesenného upratovania sa Petržalčania zbavili 109 ton odpadu
Počas tohtoročného jesenného upratovania "odľahčili" obyvatelia bratislavskej Petržalky mestskú časť o takmer 109 ton nepotrebného odpadu. Z toho 4,2 tony tvoril elektroodpad, teda malé domáce spotrebiče, dve tony sklo a 1,1 tony kovy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %