Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
30.05.2019 08:10

V Šebešťanovej otvoria od 1. júna nové zberné miesto


Letecký pohľad na Považskú Bystricu, ilustračná snímka, zdroj: 4ever


Považskobystrická samospráva otvorí 1. júna v mestskej časti Šebešťanová nové zberné miesto, kde môžu obyvatelia odovzdávať nadrozmerný odpad, drobný stavebný odpad, konáre a elektroodpad.


Jeho vybudovanie si vrátane prístupovej komunikácie a prekládky plynu vyžiadalo investíciu takmer 55-tis. eur.       

Súčasťou zberného miesta budú aj nádoby na separovaný zber. Na uloženie kovového odpadu nie je vyčlenená plocha, ľudia však môžu využiť kapacity výkupných zariadení v susednej mestskej časti Považské Podhradie.       

„Zberné miesto bolo dlhodobou požiadavkou výboru mestskej časti, ktorý upozorňoval na vznik čiernych skládok. Práve jeho vybudovanie nám má pomôcť v tom zabrániť. Občania sem môžu priniesť odpad bezplatne. Chceme vyčistiť túto časť mesta a uľahčiť obyvateľom spôsob nakladania s odpadom. Už máme vytipované aj ďalšie lokality, a ak bude zhoda s výbormi, budeme zberné miesta budovať aj ďalej. Postupne by sme ich radi mali v každej mestskej časti," povedal primátor mesta Karol Janas.       

Zberné miesto v Šebešťanovej bude pre verejnosť otvorené v stredu od 14.00 h do 17.00 h a v sobotu od 9.00 h do 12.00 h.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.06.2016
Považská Bystrica má nové partnerské mesto
Gruzínske mesto Zestafoni bude ôsmim partnerským mestom Považskej Bystrice. Medzinárodnú dohodu s novým partnerom schválilo tento týždeň považskobystrické mestské zastupiteľstvo.
viac
21.12.2017
Mesto vymenilo odpadové koše a lavičky za takmer 22 000 eur
Mesto Považská Bystrica vymenilo staré odpadové koše a lavičky v centre i v mestských častiach. Celkovo nahradilo 25 betónových odpadových košov a 80 lavičiek, na ďalších asi 200 lavičkách po celom meste vymieňajú drevené výplne.
viac
07.09.2020
V Považskej Bystrici pribudne 15 kontajnerov na malý elektroodpad
Považskobystrická radnica začne v stredu (9. 9.) rozmiestňovať po meste a mestských častiach červeno-biele kontajnery na malý elektroodpad, batérie a akumulátory. Samospráva tak pokračuje v podpore separovania odpadu.
viac
22.09.2021
V Lamači otvoria v stredu nové zberné miesto na odpad
Areál na ulici Pod násypom v blízkosti križovatky s Hodonínskou ulicou má byť v prevádzke celoročne, v prvom období od spustenia bude otvorený v skúšobnom režime tri dni v týždni – v pondelok, stredu a sobotu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %