Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
18.08.2022 03:20

V Senici chystajú v sobotu Senické senobranie


Snímka zdroj: (tasr).


Ťažiskové podujatie kultúrneho leta v Senici bude Senické senobranie. Organizuje ho mesto Senica a uskutoční sa 20. augusta. Informovala o tom hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.


"Senobranie má bohatý hudobný i sprievodný kultúrny program, pri ktorom myslíme predovšetkým na rodiny s deťmi. Popoludňajšie pásmo pre detských návštevníkov odštartuje o 13.00 h interaktívne divadlo Mici a Mňau, na ktoré o 14.00 h nadviaže rozprávka s pesničkami o kozliatkach a vlkovi v podaní hereckého klanu Kaprálikovcov," uviedla Moravcová.

Remeselníci predstavia vo svojich stánkoch pôvodné slovenské remeslá na Sadovej ulici. "Budú medzi nimi medovnikári, rezbári, cukrovinkári, ale aj výrobcovia ručne zhotovených šperkov, mydiel, detských odevov a mnoho iných. Sprievodným programom bude detská farmzóna v mestskom parku," doplnila hovorkyňa mesta.

Hlavný hudobný program sa začína na pódiu od 10.00 h. "Obstarajú ho ľudové piesne v podaní dychových hudieb Magdalénka a Hradišťanka. Hlavným hudobným hosťom bude Adam Ďurica. Interpretov a skupiny budú pravidelne striedať ukážky zábavy i umenia, ako aj folklóru," informovala hovorkyňa mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.07.2021
Festival zabudnutých remesiel na Hrade Červený Kameň
Festival zabudnutých remesiel na Hrade Červený Kameň, ktorý sa koná počas víkendu (24. - 25. 7.), priblíži obdobie stredoveku. Siedmy ročník festivalu prichádza s novým konceptom, uvádza sa na webovej stránke podujatia.
viac
02.08.2022
Centrum ožije jubilejným 10. ročníkom festivalu Made in Slovakia
Centrum mesta Poprad opäť ožije festivalom Made in Slovakia. Jubilejný 10. ročník sa na Námestí sv. Egídia uskutoční od stredy 3. augusta do soboty 6. augusta.
viac
22.09.2022
Témou tohtoročného jarmoku budú dožinky
Témou tohtoročného tradičného jarmoku v Bánovciach nad Bebravou budú ľudové tradície, remeslá a folklór v spojení s ukončením hospodárskej sezóny a oslavou úrody.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %