Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
07.02.2020 11:00

V Senici pribudne 50 parkovacích miest


Ilustračná snímka, zdroj: NaZahori.sk


V meste Senica pribudne v priestore pri poliklinike a budove Sociálnej poisťovne 50 parkovacích miest. Informovala o tom hovorkyňa mesta Senica Viera Barošková.


      Mesto od 1. januára zaviedlo novú parkovaciu politiku v meste. "Chceme občanom ukázať, že nie je cesta mať trvalé parkovacie miesta. Na týchto miestach totiž môže parkovať iba konkrétne auto. Vieme vytvoriť ďalšie miesta, aby vodiči za parkovaciu známku v hodnote 20 eur vedeli zaparkovať. Možno to bude o pár metrov ďalej od svojho domu, ale výrazne lacnejšie," uviedol pre TASR primátor mesta Martin Džačovský.       

Práve parkovanie pri poliklinike je najmä v ranných hodinách problémom. "Aj preto je toto miesto ideálne na kombináciu parkovania. Dopoludnia budú vedieť parkovisko využívať návštevníci polikliniky a v popoludňajších a nočných hodinách na týchto miestach môžu parkovať obyvatelia okolitých domov. Práve toto parkovisko by malo byť príkladom, že bude využité 24 hodín denne," doplnil primátor.       

Parkovacie miesta by mali byť dokončené v priebehu tohto roka. "Zaviedli sme systém, že vyzbierané finančné prostriedky za trvalé parkovanie budú kompletne investované do budovania nových parkovacích miest, aby bolo vidieť, na čo financie idú," informoval Džačovský.       

Pri parkovisku je aj priestor, ktorý bol dlhodobo nevyužívaný a neudržiavaný. "Mesto dostalo ponuku od developera, či nechce využiť zeminu, ktorú on pri svojej stavbe nepotreboval. Zadarmo nám ju doviezol a urobil terénne úpravy. Keďže pozemok zatiaľ nemá konkrétne využitie, rozhodli sme sa tam vysadiť zeleň. Priestor sa bude dať využiť na prechádzky," uviedol primátor.       

Výstavba 50 parkovacích miest je trvalým riešením. "Pod miestami na parkovanie je umiestnený vodovod, takže zo zákona na tomto mieste stavba stáť nemôže. Parkovisko bude zo zámkovej dlažby, takže v prípade poruchy potrubia bude rozoberateľné, aby sa dalo dať do pôvodného stavu," doplnil primátor.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.09.2018
V mestských častiach vzniknú ďalšie parkovacie plochy
Tak ako vo všetkých krajských mestách na Slovensku, deficit parkovacích miest je viditeľný aj v Banskej Bystrici. Vedenie mesta sa preto venuje parkovacej politike systematicky od roku 2015.
viac
14.08.2019
V bratislavskej Vrakuni vybudujú zhruba 120 parkovacích miest
V bratislavskej mestskej časti Vrakuňa má do konca septembra vzniknúť zhruba 120 parkovacích miest. Niektoré budú úplne nové alebo sa zlegalizujú také, ktoré boli na tráve či chodníkoch. Na sociálnej sieti o tom informuje starosta Vrakune Martin Kuruc.
viac
14.03.2020
Šaľa pridelí parkovacie miesta obmedzenému počtu záujemcov
Mesto Šaľa avizovalo zmeny v prideľovaní parkovacích miest obyvateľom mestskej časti Veča. Ako o tom informoval magistrát, po vyhradení parkovacích miest dopravným značením budú žiadateľom pridelené parkovacie miesta podľa nových pravidiel.
viac
12.10.2020
V Starom Meste pribudnú parkovacie miesta
Staré Mesto pokračuje vo vyznačovaní rezidentských parkovacích miest, do konca roka by ich malo pribudnúť takmer tristoosemdesiat
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %