Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
09.01.2018 07:08

V Senici pribudne ďalších 11 zrekonštruovaných autobusových zastávok


S rekonštrukciou autobusových zastávok začalo mesto minulý rok na jeseň. Snímka zdroj: (senica.sk).


Mesto Senica bude aj v roku 2018 pokračovať v modernizácii zastávok mestskej hromadnej dopravy (MHD). V minulom roku modernizovalo 12 a v tomto roku bude vynovených ďalších 11 zastávok.


S výmenou a osadzovaním nových prístreškov zastávok MHD sa začalo v októbri 2017. Modernizácia sa začala 12 autobusovými zastávkami z celkového počtu 45. Z nich bolo 30 bez prístrešku a 15 je zastrešených. V minulom roku išlo na zastávky z rozpočtu mesta 49 000 eur.       

Na Sotinskej ulici boli osadené štyri nové zastávky, na Dlhej ulici a v mestských častiach Čáčov a Kunov po dve, po jednej na uliciach Hviezdoslavova a Lipová.       

V roku 2018 Senica v rekonštrukcii zastávok pokračuje. V rozpočte opäť vyčlenila 49 000 eur, za ktoré sa zmodernizuje 11 zastávok. Investícia by mala byť ukončená do začiatku leta.       

„K výmene a rekonštrukcii autobusových zastávok pristupujeme z viacerých dôvodov. Chceme postupne zjednotiť vzhľad autobusových zastávok a vybudovať ich aj tam, kde doteraz prístrešky neboli. Pri výmene prístreškov a vybavenia sme zohľadňovali estetické aj praktické hľadisko,“ vysvetlil vedúci oddelenia výstavby, dopravy a životného prostredia Ivan Šteffek.

S obnovou autobusových  zastávok  sa začalo tam, kde je najväčšia frekvencia cestujúcich. Rekonštrukcia zastávok spočíva  v odstránení doterajšej spevnenej plochy, starých prístreškov a mobiliáru.

Oceľová konštrukcia prístrešku je variabilná s možnosťou zväčšenia podľa potreby. Výplň prístrešku je z kaleného bezpečnostného skla a celý prístrešok vo farbách mesta - modrej a červenej. Vo vnútri sú osadné lavičky z odolného tropického dreva, ale aj novinka - oceľové ischiatické lavičky. Sú to v podstate opierky, ktoré poskytnú pohodlie čakajúcim,  no neposkytujú pohodlie na dlhé sedenie či ležanie ľuďom, ktorí na autobus nečakajú. 

Autor: (bar)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.01.2018
Snina bude aj v tomto roku rekonštruovať osvetlenie
Sninská samospráva bude aj v tomto roku investovať do rekonštrukcie osvetlenia v meste. Týkať sa má ulíc Vihorlatská a Budovateľská. Zákazku bude realizovať spoločnosť Verejnoprospešné služby Snina.
viac
23.12.2020
Rekonštrukcia námestia pred železničnou stanicou pokračuje
Práce na obnove predstaničného námestia v okolí zvolenskej hlavnej železničnej stanice pokračujú.
viac
08.03.2022
B. Bystrica chce do konca augusta obnoviť deväť autobusových zastávok
Mesto Banská Bystrica chce do konca augusta 2022 opraviť celkom deväť frekventovaných autobusových zastávok. Na ich obnovu získalo ešte vlani nenávratný finančný príspevok vo výške 740 000 eur.
viac
07.07.2023
Mesto zrekonštruovalo vybrané zastávky MHD, plánuje ďalšiu modernizáciu
Mesto Košice ukončilo II. etapu projektu Modernizácie zastávok verejnej dopravy a informačných systémov. V rámci nej sa dočkalo v štyroch mestských častiach (MČ) rekonštrukcie šesť autobusových zastávok MHD.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %