Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
23.07.2021 08:25

V septembri bude v Karlovej Vsi nové hokejbalové ihrisko


Snímka zdroj: (FB / Karlova Ves).


Realizácia nového hokejbalového ihriska v areáli Základnej školy A. Dubčeka na bratislavských Dlhých dieloch sa začne v najbližších dňoch.


Mestská časť Bratislava-Karlova Ves vo štvrtok odovzdala stavenisko zhotoviteľovi. Hotové má byť na začiatku nového školského roka.

Vo výberovom konaní na realizáciu projektu uspela spoločnosť Adara Slovakia. Športovisko bude vybavené časomierou i zastrešenými striedačkami, dostane tiež nový asfaltový povrch. Investícia do projektu, ktorý ráta aj s úpravami existujúcej zelene po obvode ihriska, predstavuje 51 909 eur s DPH.

„Verejnosť dlhodobo pociťovala nedostatok kvalitných verejných športovísk v Karlovej Vsi. Každoročne sa snažíme zmierniť tento hlboký deficit a ponúknuť ľuďom nové kvalitné priestory a možnosti určené na pestrejšie využitie voľného času,” vysvetlila starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová.

Vicestarosta mestskej časti Branislav Záhradník pripomenul, že po školskom bazéne, novej lodenici, multifunkčnom ihrisku a futbalovom ihrisku na Molecovej ulici ide o ďalší verejný priestor, ktorý bude komplexne obnovený. „Nové hokejbalové ihrisko by malo slúžiť nielen aktívnej hokejbalovej komunite v Karlovej Vsi, ale aj všetkým obyvateľom Dlhých dielov,” povedal.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.10.2016
Karlova Ves nesúhlasí s vytypovanými lokalitami pre náhradné byty
Bratislavská Karlova Ves nesúhlasí s vytypovanými lokalitami v mestskej časti, kde by sa mohli postaviť náhradné nájomné byty. Podľa karloveskej starostky Dany Čahojovej ide o lokality na Nábělkovej, Hlaváčikovej ulici a na ulici J. Stanislava.
viac
08.08.2017
Kežmarok chce do dvoch rokov vybudovať nové hokejbalové ihrisko
Zvýšený záujem o hokejbal z radov detí aj dospelých motivoval mesto Kežmarok k zámeru postaviť nové ihrisko. Po výstavbe letného kúpaliska a plánovanej obnove torza zimného štadióna, pôjde o tretiu väčšiu investíciu do kežmarského športu.
viac
21.11.2020
V bratislavskej Karlovej Vsi vznikne nový park
Celý park je riešený v horizontálnom rozmiestnení viacerých športových stanovísk. Na opačnom konci od skateparku bude detské ihrisko so šmykľavkou alebo malým tunelom pre najmenších.
viac
28.11.2020
Materská škola na Beskydskej ulici má po štyroch rokoch bezpečné a moderné ihris
Zrenovovaný dvor škôlke v Bratislave-Starom Meste deťom slávnostne odovzdali zástupcovia mestskej časti a investora v piatok 27. novembra. Doteraz sa deti museli hrávať v parku na Račianskom mýte.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %