Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
20.06.2022 09:30

V šiestich základných školách vzniknú cykloprístrešky a cyklostojany


Ilustračná snímka.


V areáloch šiestich základných škôl (ZŠ) v Komárne vzniknú nové prístrešky a stojany na bicykle. Ministerstvo dopravy a výstavby SR schválilo žiadosť o dotáciu mesta Komárno na podporu rozvoja cyklistickej dopravy a cykloturistiky.


Dotácia je schválená vo výške 29 612 eur, povinné päťpercentné spolufinancovanie mesta dosiahne 1559 eur. K stavebným prácam mesto pristúpi po vypracovaní zmluvy o poskytnutí nenávratného finančného príspevku. Podklady by mali byť podľa primátora Bélu Keszegha hotové v priebehu mesiacov jún – júl.

Cieľom projektu je výstavba cyklistickej infraštruktúry v základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Vybudovaním nových cykloprístreškov a cyklostojanov v základných školách sa zvýši motivácia detí pre využívanie bicyklov ako zdravého a ekologického prostriedku dopravy, skonštatoval primátor. Aktivity v rámci projektu boli vypracované na základe požiadaviek základných škôl.

Podľa primátora sa v krátkom čase začne výstavba cyklotrasy na jednej strane cesty Rákócziho ulice. "V blízkej budúcnosti očakávame vyhodnotenie projektu, ktorý bol zhotovený na druhú stranu cesty. Ďalší projekt, ktorý je v dokončovacej fáze, pred podaním, je zameraný na pokračovanie predošlých dvoch etáp. Dôležitým krokom je, že čoskoro bude dokončená koncepcia cyklodopravy, ktorá presne definuje ďalšie etapy v rozvojových plánoch tak, aby v Komárne mohla byť vybudovaná dobre využiteľná komplexná sieť cyklotrás," uviedol Keszegh.

Nové cykloprístrešky a cyklostojany by mali byť vybudované v ZŠ na Komenského ulici, ZŠ na Pohraničnej ulici, ZŠ Rozmarínová a na troch ZŠ s vyučovacím jazykom maďarským na Ul. práce, Eötvösa a ZŠ Móra Jókaiho na Ul. mieru.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.06.2017
Šaľa rozbieha výstavbu troch bytových domov so 150 bytmi
Mesto Šaľa pripravuje výstavbu troch bytových domov. Súkromná spoločnosť, ktorá byty postaví, začala s prípravou a vyrovnávaním terénu a jeho čistením od náletových drevín.
viac
10.05.2019
Mesto poskytne školám špeciálnu podporu pri triedení odpadu
Mesto Komárno poskytne základným školám na území mesta špeciálnu podporu pri triedení odpadu. Mestské zastupiteľstvo vyčlenilo z mestského rozpočtu 2000 eur na vytvorenie vhodných podmienok na triedenie odpadu na základných školách.
viac
07.10.2020
Žilina zrekonštruovala tri materské školy za 1,5 milióna eur z eurofondov
Mesto Žilina zrekonštruovalo materské školy (MŠ) Čajakova, Trnavská a Petzvalova za viac ako 1,5 milióna eur. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka získalo financie z eurofondov v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
03.12.2021
Nové Mesto chce zaviesť príspevok pre dieťa v súkromnej MŠ
Bratislavské Nové Mesto zavedenie od budúceho školského roka nenávratný finančný príspevok pre rodičov, ktorí z kapacitných dôvodov umiestia svoje dieťa do súkromnej materskej školy (MŠ). Pôjde o sumu 80 eur mesačne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %