Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
24.05.2022 01:30

V Skalici organizujú premiérový ročník podujatia Do búdy na Hurbánka


Snímka zdroj: (tasr).


Premiérové podujatie Do búdy na Hurbánka sa uskutoční v sobotu (28. 5.) v extraviláne mesta Skalica. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.


Svoje vzorky poskytne pre návštevníkov viac ako 60 vinárov. "Ide o nové podujatie, ktoré nadväzuje na tradičnú jesennú aktivitu Deň otvorených búd. Je to jedna z najvýznamnejších aktivít občianskeho združenia (OZ) Vínna cesta Záhorie, ktoré je členom našej organizácie. Jesenné podujatie sa už dlhodobo teší veľkej popularite nielen u Skaličanov, ale aj návštevníkov regiónu zo širokého okolia. Veríme, že to bude podobné aj s touto novou aktivitou," uviedol Lidaj.

Združenie pripravilo pre záujemcov Vinohradnícku mapku. "Podľa nej si môžu návštevníci vytypovať trasu, ktorou sa pustia, respektíve vinárov, ktorých chcú v tomto ročníku navštíviť. Na výber bude 64 otvorených búd, v ktorých bude možné ochutnať víno príslušného 'búdara' a občerstviť sa z jeho ponuky," informoval predseda OZ Vínna cesta Záhorie Ľudovít Bránecký.

Ako uviedol, na trase prechádzky medzi vinohradmi sa bude nachádzať viacero občerstvení. "Návštevníci si v nich budú môcť zakúpiť aj skalický trdelník. K vstupenke získajú okrem mapky aj kapsičku s pohárom. Výdajné miesta výbavy budú dve. Aby sa návštevníci netrápili s ťažkými batohmi, bude fungovať služba na zvoz vína. Miesto jeho výdaja je v aktuálnom sídle nášho združenia," doplnil Bránecký.

"Úroveň destinácie sa hodnotí aj podľa toho, či vie ponúknuť návštevníkom dobré jedlo a pitie. Ku kvalitnej gastronómii nepochybne patria aj špičkové vína. Každé takéto podujatie je dôkazom, že aj v našom regióne vieme takéto vína vyrobiť," uviedol predseda predstavenstva OOCR Záhorie Zdenko Čambal.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.05.2021
Deň otvorených búd sa uskutoční tento víkend 22. mája
Deň otvorených búd 2020, ktorý bol pôvodne plánovaný vlani 24. októbra, sa napokon uskutoční 22. mája. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.
viac
02.08.2021
Na Horehroní chystajú historické preteky na cyklodrezinách a bude aj vínna cesta
Horehronie ponúka počas tohto leta viaceré atrakcie pre návštevníkov a nebude tomu inak ani v závere tohto týždňa. Už v piatok (6. 8.) o 10.00 h odštartujú v Hronci historicky prvé preteky na horehronských cyklodrezinách.
viac
18.05.2022
Trdlofest otvorí turistickú sezónu v Skalici
Po dvoch rokoch, keď sa pre pandémiu podujatie neuskutočnilo, pripravilo mesto Skalica festival Trdlofest. Ten je oslavou Skalického trdelníka, koláča s dierou, prvého pôvodného slovenského potravinárskeho výrobku, ktorý získal ochrannú značku Európskej únie.
viac
23.06.2022
Vinárske pivničky na strednom Slovensku sa otvoria aj tento rok
O pár dní odštartuje na strednom Slovensku veľká oslava vína. Od piatku do soboty (24.-25.6) budú môcť návštevníci Hontianskej a Veľkokrtíšskej vínnej cesty degustovať vína z viac ako 30-tich zapojených vinárstiev.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %