Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
04.02.2020 04:35

V Skalici pribudlo 52 parkovacích miest


Ilustračná snímka, zdroj: Záhorák.sk


V uplynulých dňoch v meste Skalica skolaudovali dve nové parkoviská, na ktorých pribudlo 52 parkovacích miest. TASR o tom informoval hovorca mesta Miroslav Minďáš.


Osem parkovacích miest pribudlo v areáli bývalého Domu zdravia a ďalších 44 parkovacích miest na Ulici pplk. Pľjušťa. "Realizované boli z rozpočtu mesta. Zámer vybudovania nových parkovacích miest vzišiel z potreby rozšírenia existujúcej kapacity parkovacích miest v centrálnej časti mesta a tiež v súvislosti s realizáciou zámeru vybudovania klientskeho centra," uviedol Minďáš.       

V minulom roku sa začala a v súčasnosti sa dokončuje úprava vnútorných priestorov budovy Domu zdravia. "Rekonštrukčné práce sú z prostriedkov Ministerstva vnútra SR, s ktorým mesto uzavrelo zmluvu o nájme v súvislosti s realizáciou programu ESO - Efektívna, spoľahlivá a otvorená verejná správa. Strecha bola rekonštruovaná z rozpočtu mesta," doplnil hovorca.       

Rekonštrukcia mala byť ukončená v septembri 2019. "Podľa posledných informácií by mali byť priestory klientskeho centra pre občanov otvorené v jarných mesiacoch," spresnil hovorca mesta.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.09.2018
V mestských častiach vzniknú ďalšie parkovacie plochy
Tak ako vo všetkých krajských mestách na Slovensku, deficit parkovacích miest je viditeľný aj v Banskej Bystrici. Vedenie mesta sa preto venuje parkovacej politike systematicky od roku 2015.
viac
14.08.2019
V bratislavskej Vrakuni vybudujú zhruba 120 parkovacích miest
V bratislavskej mestskej časti Vrakuňa má do konca septembra vzniknúť zhruba 120 parkovacích miest. Niektoré budú úplne nové alebo sa zlegalizujú také, ktoré boli na tráve či chodníkoch. Na sociálnej sieti o tom informuje starosta Vrakune Martin Kuruc.
viac
24.10.2019
Prievidzské sídlisko Zapotôčky sa má rozrásť o stovky parkovacích miest
Prievidzské sídlisko Zapotôčky sa rozrastie o viac ako štyri stovky parkovacích miest. Výstavbou státí pre osobné automobily v štvrti Nové Mesto chce miestna samospráva riešiť problematickú situáciu s parkovaním v tejto časti mesta.
viac
31.08.2020
Samospráva Partizánskeho vybuduje v dvoch lokalitách nové parkovacie miesta
Samospráva Partizánskeho plánuje vybudovať v dvoch lokalitách mesta nové parkovacie miesta. Odstavné plochy majú pribudnúť na uliciach Družstevná i Roosveltová. Ďalšie už vybudovala na ulici Malá okružná a Malinovského.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %