Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
28.08.2021 02:45

V Skalici ukončujú turistickú sezónu, vstup do pamiatok je zadarmo


Ilustračná snímka, zdroj: OOCR Záhorie


V meste Skalica sa posledný augustový víkend (28. a 29. 8.) oficiálne končí turistická sezóna. Do pamiatok v meste bude v rámci ukončenia sezóny vstup voľný.


TASR o tom informoval výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Záhorie Martin Lidaj.      

V každej pamiatke sa v čase od 10.00 do 18.00 h bude nachádzať sprievodca, ktorý bude návštevníkom poskytovať odborný výklad o danej pamiatke. "Ukončenie sezóny bolo pôvodne plánované v rámci podujatia Skalické dni, ktoré nám pandemické opatrenia, bohužiaľ, neumožnia uskutočniť," informovala vedúca oddelenia marketingu a cestovného ruchu Renáta Medňanská.      

Ako doplnila, pre návštevníkov boli v tejto sezóne pripravené viaceré novinky, ako Hravý sprievodca, kde zábavnou formou spoznávali mesto aj s jeho zaujímavosťami, prehliadka pamiatok na konskom povoze a taktiež pexeso s pamätihodnosťami. "Novinkou boli aj tipy na výlety v podobe balíčka Záhorie plné zážitkov, kde návštevníci bližšie spoznávajú Skalicu, Senicu a Šaštín-Stráže," doplnila Medňanská.      

Skalica už teraz pripravuje novinky pre nasledujúcu sezónu aj v spolupráci s Oblastnou organizácii cestovného ruchu (OOCR) Záhorie. "Ide o podporu produktov cestovného ruchu a propagáciu. Jednou z nich je zámer zakúpenia historických kostýmov vďaka finančnej podpore Ministerstva dopravy a výstavby SR. Tie sa budú používať pri sprevádzaní návštevníkov mestom a pri slávnostných príležitostiach. Ide o dva kráľovské kostýmy a dva kostýmy kupca alebo sedliaka, teda bežného občana historického obdobia," uviedol Lidaj.     

 

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.10.2019
Ukončenie turistickej sezóny na Hrade Sklabiňa
Občianske združenie Donjon, ktoré si tento rok pripomenulo 20. výročie svojho vzniku, pripravilo pútavý program na sobotu 12.10.2019 s názvom Ukončenie turistickej sezóny.
viac
28.08.2020
Pamiatky v meste Skalica budú počas víkendu prístupné zadarmo
Počas posledného augustového víkendu (29. a 30. 8.) budú pamiatky v meste Skalica otvorené pre návštevníkov zdarma. Informovala o tom Katarína Pavková z Turistickej informačnej kancelárie (TIK) v Skalici.
viac
18.05.2022
Trdlofest otvorí turistickú sezónu v Skalici
Po dvoch rokoch, keď sa pre pandémiu podujatie neuskutočnilo, pripravilo mesto Skalica festival Trdlofest. Ten je oslavou Skalického trdelníka, koláča s dierou, prvého pôvodného slovenského potravinárskeho výrobku, ktorý získal ochrannú značku Európskej únie.
viac
21.06.2022
OOCR Záhorie zvýšila za dva roky rozpočet zo 130 000 na 250 000 eur
Rozpočet Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie sa podarilo zvýšiť oproti roku 2020 zo 130 000 na 250 000 eur. Informoval o tom predseda predstavenstva OOCR Zdenko Čambal na zasadnutí členov organizácie, ktoré sa uskutočnilo v Skalici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %