Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
17.06.2020 10:44

V Sliači zasadne Komora miest


Snímka zdroj: (archív ON).


Predseda Komory miest a primátor mesta Šahy Štefan Gregor zvolal rokovanie primátorov miest a starostov mestských častí Bratislavy a Košíc, ktoré sa sústredí na mimoriadne dôležité témy.


Primátori miest a starostovia mestských častí Bratislavy a Košíc prediskutujú problematiku autobusových staníc v mestách, ku ktorej vystúpi primátor mesta Levoča Miroslav Vilkovský. Po tejto téme sa budú venovať verejným obstarávaniam s dôrazom na nájomné bývanie. Účasť k tomuto bodu prisľúbil podpredseda Úradu pre verejné obstarávanie Jaroslav Lexa.

Ďalšími bodmi rokovania bude aktuálna situácia v oblasti Európskych investičných a štrukturálnych fondoch a Sčítanie obyvateľov, domov a bytov 2021. O detailoch k týmto oblastiach vystúpia výkonní podpredsedovia ZMOS Milan Muška a Jozef Turčány.

Rokovanie Komory miest sa tiež sústredí na problematiku revitalizácie hnedých zón v mestách v novom programovom období, s vystúpením Veroniky Rehákovej z ministerstva dopravy a výstavby.

Rokovanie Komory miest sa uskutoční v piatok 26. júna 2020 na mestskom úrade v Sliači so začiatkom o 10:00 hod.

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.02.2020
Rozšírené rokovanie Komory miest Združenia miest a obcí Slovenska
Podpredseda ZMOS a predseda Komory miest Štefan Gregor zvolal rozšírené rokovanie Komory miest ZMOS. Na jej rokovanie tak boli pozvaní nielen štatutári miest a mestských častí, ktorí sú členmi Rady ZMOS, ale aj ostatní zástupcovia členských miest a mestských častí.
viac
30.06.2020
Komora obcí rokovala o pozemkoch, poľnohospodárstve aj financiách
V pondelok 29. júna 2020 sa v Kongresovej sále hotela Patria uskutočnilo rokovanie Komory obcí, ktoré sa zameralo na viaceré témy dotýkajúce sa nielen celej samosprávy, ale aj samotných obcí.
viac
18.12.2020
Komuniké zo 7. rokovania Predsedníctva ZMOS
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger zvolal na včerajší deň (17. 12) v poradí 7. rokovanie Predsedníctva ZMOS. Kľúčovými témami boli ekonomika, eurofondy aj aktuálna legislatíva.
viac
21.03.2022
Informácia z rokovania Komory miest
V stredu 16. marca zasadala Komora miest Rady ZMOS na Štrbskom Plese v priestoroch hotela Patria. Komory miest sa zúčastnili nielen členovia Rady ZMOS, pozvaní boli už tradične aj predstavitelia všetkých členských miest a mestských častí Bratislavy a Košíc.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %