Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
01.08.2020 08:00

V Starom Meste namontovali žlté spomaľovače priateľské pre cyklistov


Snímka zdroj: (ba-sm).


Hlboká cesta je vstupnou bránou do bratislavského Horského parku, presnejšie do novovzniknutého Korza Horský park. Autá sa tam nedostanú, vďaka tomu ju hojne využívajú chodci aj cyklisti.


Dynamický sklon Hlbokej ulice cyklistov prirodzene láka k prekonávaniu limitov. Táto cesta ústí do na pomerne frekventovanú komunikáciu, čo je dosť nebezpečné. Navyše je táto cesta plná chodcov, vrátane seniorov, detí z neďalekej školy či mamičiek s kočíkmi.

Bratislavská mestská časť Staré Mesto sa preto rozhodla na viacerých miestach Hlbokej cesty namontovať spomaľovače v podobe žltých kruhov. Cestu tiež označili vodorovnými aj zvislými dopravnými značkami, ktoré upravujú pohyb chodcov a cyklistov v lokalite. Pri betónovej skruži v hornej časti cesty zároveň pribudla červeno-biela zábrana.

Úpravy sú súčasťou projektu mestskej časti na zvýšenie komfortu a bezpečnosti chodcov v lokalite Hlboká cesta s dôrazom na bezprostrednú blízkosť základnej školy.

Autor: (ba-sm).


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.03.2017
Bratislave hrozí úbytok turistov
Staré Mesto plánuje už na najbližšom zastupiteľstve prijať nové všeobecne záväzné nariadenie o pravidlách času predaja v obchode a času prevádzky služieb na území mestskej časti, ktoré výrazne skráti záverečné hodiny nočných prevádzok typu nočný bar, diskotéka či klub.
viac
03.10.2019
Cena Richtára Jakuba: Pošlite návrh na ocenenie pre významných Staromešťanov
Medzi Staromešťanmi nájdeme mnohé významné osobnosti spoločenského a kultúrneho života. Doteraz im Staré Mesto prejavovalo úctu ďakovnými listami, alebo osobným uznaním. Rozhodli sme sa po druhý raz v histórii udeliť ocenenie, ktorým by sme vzdali hold významným Staromešťanom patričným spôsobom.
viac
20.12.2019
Nové VZN by malo zvýšiť bezpečnosť a upravuje aj stavebný ruch
Večierky v mestskej časti Bratislava-Staré Mesto budú otvorené iba od 06.00 do 23.00 h. Upravuje to nové všeobecne záväzné nariadenie (VZN), ktoré prijali staromestskí poslanci na utorkovom zasadnutí miestneho zastupiteľstva.
viac
08.04.2021
Občianski aktivisti odmietajú návrh zámeny pozemkov v Starom Meste
Občianske združenie (OZ) Mičurín a iniciatíva Hradný vrch dôrazne odmietajú návrh na výmenu pozemkov, ktorý má zabrániť výstavbe na Drotárskej ulici v bratislavskom Starom Meste a má tam zachovať zeleň.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %