Sobota 18.05.2024
Dnes má meniny 
Viola
°C
18.10.2021 02:50

V Starom Meste sa množia prípady výskytu diviačej zvery


Ilustračná snímka, zdroj: BratislavaDen.sk


V bratislavskom Starom Meste sa v posledných dňoch množia prípady výskytu diviačej zvery. Ide najmä o obývanú lokalitu ohraničenú Tichou a Svetlou ulicou.


 Mestská časť ubezpečuje, že hľadá vhodné riešenie situácie. V prípade potreby je pripravená podať žiadosť o mimoriadny lov. Samospráva o tom informuje na svojej webovej stránke.       

Mestská časť i hlavné mesto zároveň obyvateľov dotknutých lokalít upozorňujú, aby dodržiavali zvýšenú opatrnosť, aby zvyšky potravy vyhadzovali do vonkajších odpadových nádob len dobre uzavreté vo vreciach a aby mali psy počas prechádzky na vôdzke. Chorú či uhynutú zver je potrebné nahlásiť mestskej polícii. Na ňu sa môžu obrátiť aj v prípade, keď diviačiu zver stretnú v meste.       

"Ak sa situácia v najbližších dňoch neupokojí, mestská časť je pripravená podať na okresný úrad, pozemkový a lesný odbor, žiadosť o mimoriadny lov diviačej zveri," konštatuje samospráva. Pripomína, že požiadať o takýto lov diviačej zveri na nepoľovných pozemkoch môžu aj vlastníci dotknutých pozemkov.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.12.2016
Vianočné trhy v centre Bratislavy a odpady
Ako je zabezpečený zber a odvoz odpadov z priestorov štyroch bratislavských námestí, na ktorých 120 stánkov ponúka počas vianočných trhov darčeky, lahôdky či práve pripravené jedlá a nápoje?
viac
23.03.2017
Bratislave hrozí úbytok turistov
Staré Mesto plánuje už na najbližšom zastupiteľstve prijať nové všeobecne záväzné nariadenie o pravidlách času predaja v obchode a času prevádzky služieb na území mestskej časti, ktoré výrazne skráti záverečné hodiny nočných prevádzok typu nočný bar, diskotéka či klub.
viac
09.05.2019
Staré Mesto spustilo novú aplikáciu na lepšiu komunikáciu s občanmi
Aktuálne novinky z diania v mestskej časti, dôležité informácie pre obyvateľov i program kultúrnych akcií, aj to prináša nová aplikácia Staré Mesto. Ide o ďalší krok na zlepšenie komunikácie samosprávy voči občanom a zlepšenie informovanosti o práci starostky, poslancov a celého úradu.
viac
09.09.2023
Zvýšený výskyt diviačej zveri evidujú aj v Karlovej Vsi
Zvýšený výskyt diviačej zveri evidujú aj v bratislavskej Karlovej Vsi. Najčastejšie ich hlásia z lokalít ako Líčšie údolie, Nad lúčkami, Karloveská či Fadruzsova ulica. Informuje o tom na sociálnej sieti mestská časť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %