Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
14.01.2023 08:05

V Starých Horách blokovali hlavný cestný ťah pri vypnutom osvetlení


Snímka zdroj: TA3


Protestné zhromaždenie občanov na Starých Horách v Banskobystrickom okrese, ktoré sa konalo včera podvečer, zvolal ho starosta Marián Gajdoš ako reakciu na extrémne zvýšenie cien energií a dlhodobé podfinancovanie samospráv, ktoré štát nerieši.


Ako pre TASR po jeho skončení Gajdoš konštatoval, protest, na ktorom sa podľa jeho odhadu zúčastnilo okolo stovky starých i mladých ľudí, prišli podporiť aj starostovia niektorých okolitých obcí a tiež z Podpoľania. Protestujúci v čase od 17.00 do 18.00 h blokovali pri vypnutom verejnom osvetlení hlavný ťah na Donovaly, ktorý prechádza ich dedinou. Prechádzali z jednej strany cesty na druhú v 15-minútových časových intervaloch. Na protest dohliadala polícia a obecní hasiči.       

Podľa Gajdoša problémy s cenami energií sa dotýkajú nielen miest a obcí, ale každého občana. Staré Hory majú po novom za elektrickú energiu platiť okolo 100.000 eur ročne, vlani ich vyšla približne na 27.000 eur. Nemajú to z čoho zaplatiť. Základné funkcie obce sú ohrozené, vypínajú už osvetlenie, obmedzili úradné hodiny na úrade, nemajú kde šetriť.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.04.2019
Obyvatelia Dobrej Nivy chcú obchvat, upozorňovali na to blokovaním cesty
Asi 150 obyvateľov Dobrej Nivy v okrese Zvolen v piatok popoludní na pol hodinu zablokovalo cestu I/66. Neustálym prechádzaním cez priechod pre chodcov pred miestnymi potravinami v centre obce chceli poukázať na neúnosnú situáciu v doprave.
viac
01.08.2020
V Starom Meste namontovali žlté spomaľovače priateľské pre cyklistov
Hlboká cesta je vstupnou bránou do bratislavského Horského parku, presnejšie do novovzniknutého Korza Horský park. Autá sa tam nedostanú, vďaka tomu ju hojne využívajú chodci aj cyklisti.
viac
28.01.2023
Verejné osvetlenie chce v pondelok na protest vypnúť viac ako polovica samospráv
Verejné osvetlenie chce na protest v pondelok (30. januára) vypnúť zatiaľ viac ako polovica samospráv po celom Slovensku. Pre TASR to potvrdil ústredný riaditeľ Kancelárie Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Michal Kaliňák.
viac
27.02.2023
Malá obec neuhradí ani upomienky za nezaplatené energie, nemá z čoho
Jasné riešenia a reálnu, adresnú pomoc pre samosprávy očakávajú zástupcovia Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) od utorňajšieho (28. 2.) stretnutia s dočasne povereným predsedom vlády Eduardom Hegerom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %