Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
18.10.2017 01:21

V stropkovskom kaštieli sprístupnia dve výstavy o erboch a regióne


Pozvánka.


Krajské múzeum v Prešove – Kaštieľ Stropkov otvára v piatok, 20.10. 2017 o 19. hodine dve nové panelové výstavy so silným edukačným potenciálom.


Vo výstavnom priestore pri sieni mestského zastupiteľstva bude predstavená plejáda mestských a obecných erbov Prešovského samosprávneho kraja s vysvetľujúcimi textami postupu tvorby erbov a ďalších heraldických zásad.

V podkroví Kaštieľa sa vo výstavnej skratke predstaví bohatstvo regiónu poeticky ohraničeného Východoslovenskou nížinou a Poloninami. Výstava vznikla v rámci projektu Od nížiny po Poloniny, počas ktorého múzeum spolupracovalo s 8 školami v okresov Vranov n. T., Michalovce, Trebišov a Snina. Do projektu sa zapojilo asi 2500 žiakov.

Výstava približuje prírodné krásy, archeológiu, históriu, ľudovú kultúru a osobnosti regiónu. Keďže ide o kultúrne a geograficky veľmi blízky región, veríme, že výstava osloví aj školskú mládež a dospelých návštevníkov Stropkova.

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.11.2017
Kampane Do školy na bicykli sa zúčastnilo rekordných 31 000 žiakov
Dôkazom rastúceho záujmu o dochádzanie do školy alebo do práce na bicykli je tretí ročník národnej kampane Do školy na bicykli, ktorý priniesol rekordnú účasť.
viac
09.10.2020
Liptovské múzeum chystá online vzdelávacie prenosy pre školy
Liptovské múzeum v Ružomberku pripravuje inovatívnu formu vzdelávacích programov pre školy. Prostredníctvom priamych internetových prenosov z prostredia svojich expozícií ponúkne učiteľom a žiakom vybrané témy z regionálnej histórie, národopisu i prírodných vied.
viac
14.06.2021
PSK má do duálneho vzdelávania zapojených 809 žiakov
Prešovský samosprávny kraj (PSK) zaznamenal v aktuálnom školskom roku vo svojich stredných školách napriek pandémii vyššie počty nových žiakov zapojených do systému duálneho vzdelávania.
viac
21.06.2023
Kraj ocenil najlepších žiakov i učiteľov
Prešovský samosprávny kraj (PSK) po 13. raz ocenil najúspešnejších pedagógov a žiakov stredných škôl. Za svoje úspechy dosiahnuté v aktuálnom školskom roku si v utorok v Divadle Jonáša Záborského v Prešove prevzali plakety. Informovala o tom hovorkyňa PSK Daša Jeleňová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %