Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
23.04.2024 01:05

V tomto týždni bude Dunajská Streda žiť Dňami sv. Juraja


Zdroj: Foklorfest


Dunajská Streda sa pripravuje na tradičné Dni sv. Juraja venované oslave založenia mesta, jeho patróna a dunajskostredských významných osobností. Začnú sa v stredu 24. apríla, ich hlavná časť sa bude konať v závere týždňa. Informuje o tom radnica.


V prvý deň je na programe slávnostná omša a Večer sv. Juraja, kde budú Spolok ochrancov mesta Csallóköz Szerdahelyi Kaszinó 1860 Városvédő Egylet odovzdávať Cenu sv. Juraja osobnostiam, ktoré sa svojou činorodou prácou zapojili do cirkevného, kultúrneho a spoločenského života mesta.

Súčasťou Dní sv. Juraja je aj tento rok festival vína MUN-DUS. Od piatka (26. 4.) do nedele (28. 4.) je pripravená ochutnávka vín pre verejnosť, pasovanie Rytierov vína Slovenským priorátom Rytierskeho rádu sv. Juraja a bohatý kultúrny program umelcov zo Slovenska i Maďarska. Milovníkov ľudovej piesne a tanca potešia súbory nielen zo Žitného ostrova. Radnica na oslavu pozýva aj delegácie z družobných miest Dunajskej Stredy i rodákov.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.06.2016
Kultúrne leto v Poprade bude trvať 88 dní
Kultúrne leto v Poprade bude aj tento rok bohaté, vystúpi na ňom 1000 účinkujúcich. Začína sa vo štvrtok 9. júna a potrvá do 4. septembra.
viac
25.04.2019
V meste oslavovujú dni sv. Juraja aj festival vína
Od stredy (24. 4.) do nedele (28. 4.) si v Dunajskej Strede pripominajú svätého Juraja – ochrancu mesta, zaspomínajú na založenie Dunajskej Stredy a pozývajú návštevníkov na festival vína.
viac
24.08.2022
Sprievodné podujatia začínajú program Dní mesta Trebišov
Dni mesta Trebišov otvorili v pondelok sprievodné podujatia, ktoré prebiehajú v jednotlivých častiach mesta celý týždeň.
viac
27.12.2022
Návrhy na ocenenia mesta možno poslať do konca januára
Do konca januára budú môcť obyvatelia Dunajskej Stredy písomne podávať návrhy na udelenie mestských ocenení. Zástupcovia samosprávy ich následne odovzdajú na slávnostnom zasadnutí v apríli pri príležitosti dňa sv. Juraja. Informuje o tom radnica na svojom webe.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %